KABOOM

琴晚同朋友去咗呢間新開嘅東南亞餐廳,真係要趁我仲記憶猶新同大家分享呢個以身試伏嘅經驗😪 餐廳裝修格調塑造到好似外國海灘餐廳嘅感覺,有室內同室外花園🏝夜晚收咗太陽坐室外都唔係好熱,但book位記得要講明想坐室內定室外,如果唔係會random allocate~‼️可能因為餐廳開業只有個幾星期實在係太新,所以店員training明顯不足有好多嘢都唔清楚,例如招牌cocktail係咩都要再問下,斟水會斟有水嘅杯而唔係空杯🫣 亦有漏單/ 落咗單等超過30-45分鐘先上菜,食物質素亦有好大好大嘅進步空間🫤Satay Skewers ($98/ 4pcs) 一食落去我同朋友個樣都變曬,個味勁奇怪就好似落咗好多個青檸同落咗成斤鹽落啲沙嗲度,係勁酸同勁鹹,然後肉質好梅勁唔似雞肉,我咬咗一啖真係冇辦法再食落去😣Single Bone Chicken Wings ($88)雞翼就正常好多,仲帶有微微嘅鹹蛋黃鹹香,都不錯嘅,係唯一一碟我同朋友們有食曬嘅嘢~Zucchini Noodle in Chorizo Cream Sauce with Seared Scallops ($208)我哋覺得呢個翠玉瓜麵好似

Satay Skewers ($98/ 4pcs)

我哋覺得呢個翠玉瓜麵好似冇落調味就咁用水煮完就擺上碟咁,但個帶子又勁鹹,唔係好知自己食緊乜😦

Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore ($258)
份量唔算大,意大利飯係好有冬䕃公味好入味,配料有一隻大蝦、軟殼蟹同帶子,但同樣地帶子又係勁鹹,係條脷輕輕掂到都已經覺得好鹹😵‍💫

飲品都幾啱打卡,Mocktail Canloocan ($58) 同Hue ($58)都清新🍹Cocktail Damn Pissed Off ($128) 賣相好cute🛁 室外花園個景係幾靚,我會建議大家可能嚟飲杯嘢shi下sha就好了😅
Satay Skewers
Single Bone Chicken Wings