2024-12-03
一到假日又要去輕鬆一下,尖沙咀呢間鮨店係朋友強烈介紹下試咗,呢排佢地做緊週年祭14貫壽司set做緊六折優惠,又試下佢先鮨店位於尖東旁邊交通方便,長形吧枱食客可以飽覽壽司師傅為準備食材~前菜三盛醋水母 醋醋帶脆口水母作為開胃菜一流西京芥未籽粒貝青瓜 南瓜甘露 到壽司環節~鮨燐壽司師傅好靚仔,望住佢幫我地準備壽司都係一件賞心悅目既事❀深海池魚 魚身近皮邊部份爽脆無比,肉質肥嫩❀獅魚 野生油甘魚,肉質比較肥美,油甘香十足❀帆立貝 睇住師傅解開佢真係好冶癒味道鮮甜❀瀨尿蝦 好吸晴師傅要拆肉,口感鮮甜多汁❀秋刀魚卷 紫蘇的香襯出秋刀魚的甘甜油香❀赤身 係吞拿魚偏瘦部份但內質還是夠嫩夠軟❀鮫蝶魚 用咗火槍輕輕燒過更迫出魚油香氣❀赤貝 彈牙的口感和鮮甜而帶有海潮香氣的味道❀瀨尿蝦 瀨尿蝦僅熟的狀態,爽口彈牙❀銀雪魚 肉質帶有豐富油分但都唔會油膩嘅感覺❀黑睦魚-魚皮微炙,逼出魚油,令口感香滑❀紫海膽 滿滿一板海膽真係吸引口味甘甜清雅❀左口魚蝶邊 味道甘香入口即溶,油分豐富食完壽司飲場熱辣辣吸物非常暖心滿足;甜品係自家制抺茶奶凍,濃郁茶香配合嫩滑牛奶奶凍好好食啊!📍鮨燐尖沙咀中間道1
前菜三盛
醋水母 醋醋帶脆口水母作為開胃菜一流
西京芥未籽粒貝青瓜
南瓜甘露
❀深海池魚 魚身近皮邊部份爽脆無比,肉質肥嫩
❀獅魚 野生油甘魚,肉質比較肥美,油甘香十足
❀帆立貝 睇住師傅解開佢真係好冶癒味道鮮甜
❀瀨尿蝦 好吸晴師傅要拆肉,口感鮮甜多汁
❀秋刀魚卷 紫蘇的香襯出秋刀魚的甘甜油香
❀赤身 係吞拿魚偏瘦部份但內質還是夠嫩夠軟
❀鮫蝶魚 用咗火槍輕輕燒過更迫出魚油香氣
❀赤貝 彈牙的口感和鮮甜而帶有海潮香氣的味道
❀瀨尿蝦 瀨尿蝦僅熟的狀態,爽口彈牙
❀銀雪魚 肉質帶有豐富油分但都唔會油膩嘅感覺
❀黑睦魚-魚皮微炙,逼出魚油,令口感香滑
❀紫海膽 滿滿一板海膽真係吸引口味甘甜清雅
❀左口魚蝶邊 味道甘香入口即溶,油分豐富
📍鮨燐
尖沙咀中間道15號H Zentre UG樓1號舖