2024-12-06 136 views
今日甘岩係尖沙咀行街,唉好多吉舖,生意難做,但竟然喺條街度有間紅噹噹嘅舖頭,除咗門面好紅,連內裏裝修都多數係紅色,個名叫柴夫人魚館豆花魚,個價錢唔算好貴,同一般尖沙咀既餐廳差唔多,個麵49蚊,加15轉做套餐,有杯豆漿同一個小食跟埋。豆漿豆味濃,而且不甜,凍的話,又不算太凍,不知道關唔關冬天事呢!之後就上左兩個小食,後加既炸蝦卷王,同埋跟餐既香口藕夾,個香口藕夾由兩塊蓮藕夾住一些餡料而成,炸得好香,而且味道不錯。之後就上了主菜,招牌香辣豆花生魚,加左6蚊轉左鱸魚,少少辣比我想像中更難食到滿頭大汗,下次都要再減多少少啦,豆花豆味濃,口感不錯,好食,鱸魚爽口,冇骨好味,我還加了肥腸同鴨血,肥腸口感爽口,正,鴨血係薄切,口感都不錯。整體不錯,好食,這裡還有自助冰淇淋機,自己動手囉!這裡還有煲仔飯,很多客人都下單,下次可以一試