2025-01-21
最近去咗尖沙咀諾士佛台嘅一遊日本料理,真係一個好正嘅體驗!一入餐廳,已經俾佢嘅日本古色古香格調吸引咗,仲有個吧枱添,氛圍一流。前菜我哋叫咗凍蕃茄,真心推介!蕃茄去皮切件,配上餐廳自家製嘅酸甜醬汁,清新又爽口,係完美嘅開胃頭盤。主菜方面,我哋試咗一系列串燒,全部都係啱啱好嘅火喉,唔會燒過火,鮮嫩入味。最推介嘅係牛舌鹽燒,鹹香味配檸檬,真係一絕;豚肉車厘茄串,車厘茄夠Juicy,豚肉又唔會膩;雞肉京蔥串亦都好香口,每一啖都係享受。仲有佢嘅雜錦魚生飯,係每日新鮮魚生配搭,魚生種類多又鮮甜,份量仲好多,CP值爆表,必試!壽司卷方面,海膽蟹肉牛油果卷係亮點,海膽鮮甜Creamy,配埋蟹肉同牛油果,層次感豐富。最後仲試咗鮮帶子薄餅,用鐵板上枱,帶子鮮甜,搭配酸甜醬汁,熱辣辣嘅口感好滿足。飲品方面,我哋試咗海鹽荔枝梳打同杏子鮮橙燒酌梳打,兩杯都清新唔膩,特別係海鹽荔枝,甜中帶鹹,幾特別!