2024-08-22 654 views
📍尖沙咀慢煮熟成牛肉飯 — 𝙎𝙇𝙊𝙒 𝘾𝙊𝙒 🐂🇯🇵𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )🌟🥩Slow Cow 招牌 ($88)-💯慢煮熟成牛肉 並盛90g-🍚蒜香醬油炒飯 (+$5)-🤤芥末籽肉汁 -🧈自家製鮮忌廉-🥚日本蘭王生雞蛋黃 (+$6)店中招牌慢煮熟成牛肉來自美國🇺🇸肉質粉嫩,厚薄適中🐂🥩雖然睇落好似好乾身,但係估唔到食落好林好軟熟,牛味都好重,真係有驚喜🤤✨並盛有90g牛肉,對女仔黎講絕對夠食🤰🏻至於飯底我超級推薦大家點蒜香醬油炒飯😭🌟表面嘅炸蒜片令到蒜香味更加突出🧄成個飯超香口惹味🤤整體口感偏濕潤,真係幾好食❣️另外建議大家加錢配上日本蘭王雞蛋黃!😍🥚唔單止成碗飯個樣會靚好多,而且味道都會更加豐富👅蛋黃爆開嘅瞬間同米飯融為一體,超滿足🤤🧡再撈埋自家製鮮忌廉食,有啲甜甜地嘅味道,令到成個牛丼更好食❤️‍🔥醬汁方面今次揀咗芥末籽肉汁,估唔到係暖暖哋嘅醬汁,味道唔會太鹹,食到微微牛肉味,整體嚟講同個飯都幾夾😝(朋友嗰碗牛丼揀咗珍珠白米飯同埋+$10轉流心香煎日本蛋🍳我冇食到就不評論了~)✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽呢間
📍尖沙咀慢煮熟成牛肉飯 — 𝙎𝙇𝙊𝙒 𝘾𝙊𝙒 🐂🇯🇵

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )

🌟🥩Slow Cow 招牌 ($88)
-💯慢煮熟成牛肉 並盛90g
-🍚蒜香醬油炒飯 (+$5)
-🤤芥末籽肉汁
-🧈自家製鮮忌廉
-🥚日本蘭王生雞蛋黃 (+$6)

呢間餐廳無論係店內裝修定係員工服務態度都非常好🥹令我覺得用餐體驗好舒服👍🏻而且食物質素好好❣️牛肉飯仲可以自由配搭,好多選擇☺️今次係平日午飯時間嚟完全唔使排隊,想喺尖沙咀搵間價錢親民又高質嘅牛肉飯可以試呢間👍🏻🥰(私心好鍾意間餐廳歌日系美式風格裝修🤣)下次會再黎encore😝🌟

賣相:🌟🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟💫