2023-08-19 194 views
附近睇完戲唔知食乜好心血來潮決定去海三碗麵試試運氣,睇下有冇機會排下去到好好彩排第三group我地排咗冇耐,後面已經又再幾group人排大概等咗25分鐘(條街咁焗少啲恆心都搞唔掂)咁啱上一轉三枱一齊離座所以入到去一次過落單,老闆一次過整因為即叫即整,製作都真係需時牛肋骨蕃茄濃湯roasted beef伊麵望落個湯好深色,完全唔同平時啲橙橙紅紅嘅蕃茄湯底飲落牛味大於蕃茄,蕃茄只有淡淡嘅尾韻金華火腿煲雞濃湯roasted beef伊麵 而雞湯好香濃,個人覺得佢冇牛肋骨湯咁咸,食到最後真係連湯都飲晒所有麵都跟一碟牛(6塊),面頭有蔥同櫻花蝦見老闆先將啲牛切片,用火槍燒,逼啲汁同牛油出黎,然後整湯同麵,最後加蔥同蝦係啲牛嘅面再燒因為只燒咗個面,所以塊牛都仲係半生嘅狀態,食落好淋之餘,因為個牛本身用黑椒包住外圍燻過,再用火槍燒就變得加倍嘅香,但預咗會比較油(唔怪得知後面有枱客落單嘅時候,extra叫多咗一份牛)另外除咗係酒樓食到伊麵,平時都好少食到麵質幾有咬口,但份量偏少呢個組合係幾特別,如果撞正冇人排或者係排頭三,都可以黎試下另外怕熱嘅大家可以放心,餐廳冷氣好夠勁,唔會食到身水身汗
附近睇完戲唔知食乜好
心血來潮決定去海三碗麵試試運氣,睇下有冇機會排下
去到好好彩排第三group
我地排咗冇耐,後面已經又再幾group人排

大概等咗25分鐘(條街咁焗少啲恆心都搞唔掂)
咁啱上一轉三枱一齊離座
所以入到去一次過落單,老闆一次過整
因為即叫即整,製作都真係需時

牛肋骨蕃茄濃湯roasted beef伊麵
望落個湯好深色,完全唔同平時啲橙橙紅紅嘅蕃茄湯底
飲落牛味大於蕃茄,蕃茄只有淡淡嘅尾韻

所有麵都跟一碟牛(6塊),面頭有蔥同櫻花蝦
(唔怪得知後面有枱客落單嘅時候,extra叫多咗一份牛)
另外除咗係酒樓食到伊麵,平時都好少食到
麵質幾有咬口,但份量偏少

呢個組合係幾特別,如果撞正冇人排或者係排頭三,都可以黎試下
另外怕熱嘅大家可以放心,餐廳冷氣好夠勁,唔會食到身水身汗
2023-08-17
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$98 (Dinner)