2024-03-17
今次泥到屯門置樂呢邊搵嘢食,專登預訂咗呢間吉氏,之前都嚟過一次體驗真係唔錯尤其是佢嗰個西班牙烤乳豬真係出色,今次就專登嚟試吓佢其他唔同嘅菜式應該都會有驚喜今次都係叫咗佢哋嘅House wine白酒,相當唔錯酒體比較輕, 酸感唔會太重而且帶有美味葡萄甜香相當容易入口鴿子千層批($368)呢個真係超級推介非常有驚喜, 🤤🤤做法表面就好似威靈頓牛柳金黃香脆嘅奶油餡皮而且擺盤相當精緻, 內餡就係但內餡為鴿肉、鵝肝和蔬菜,食得出濃郁嘅鴿油脂香,嫩滑嘅鴿肉同埋酸菜恰好平衡油膩嘅感覺,配搭上油封嘅嫩滑鴿子腿肉真係超邪惡😈西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆($148)呢一道馬尼拉蜆肉食落去非常鮮甜配搭上西班牙辣肉腸拌炒多咗一份香辣香口嘅感覺辣肉腸粒同鮮甜嘅蜆做出到幾好嘅層次感👍👍疏乎厘($68)食落去口感偏向輕柔而且做到空氣感十足,蛋漿調配得宜蛋味濃郁,食得出師傅嘅工架十足先做到咁樣嘅疏乎厘👍👍
鴿子千層批($368)
西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆($148)
疏乎厘($68)