由兩夫婦經營老闆娘負責樓面而老闆就主理廚房已經第三次幫襯😋原來餐廳已經一週年店鋪面積雖然唔大但係裝修上好有心思牆上面展示咗老闆切嘅靚靚Puzzle成個環境好溫馨餐廳每隔一排就會轉新菜單1️⃣凍肉拼盤頭盤試咗唔同月份風乾嘅Parma Ham加酸酸地嘅白露筍呢個組合都幾夾2️⃣生蠔買三送一Openrice訂枱優惠生蠔新鮮 重海水味 偏鹹少少3️⃣西班牙燒乳豬配薯蓉及燴煙肉椰菜呢個係鋪頭signature 必試!😋乳豬外皮燒得超脆 肉質嫩滑 似食緊鴨肉薯蓉非常creamy入口即溶嘅感覺4️⃣墨魚汁燴義大利飯香煎帶子墨魚上枱就聞到陣陣香煎海鮮味墨魚超厚身 好彈牙粒粒意大利飯都吸曬墨魚汁食到停唔到口5️⃣巴伐洛娃蛋白餅最後來個飯後甜品就劃上個完美句號🥹酸甜熱情果醬配生果中和咗蛋白餅嘅甜味道啱啱好總結用心烹調嘅料理希望舖頭長做長有等我可以繼續幫襯🥹
由兩夫婦經營

用心烹調嘅料理
希望舖頭長做長有
等我可以繼續幫襯🥹
2024-08-09
$500 (Dinner)
Celebration
Anniversary
  • 西班牙燒乳豬
2024-08-08 978 views
我是先看了很多好評才慕名而來的!剛剛過了午餐時間進店(所以肯定有坐位)本來第一次光顧,打算點一個簡簡單單的pasta 先試試水準,看到午餐餐單上有H項的羊排(我喜歡食羊肉),就的起心肝落單⋯⋯果然一點都沒有讓我失望聽說他們是夫妻檔,太太在負責做service,很親切很有禮貌的一位年輕女士。結帳時還不忘問我對他們的食物和服務覺得怎麼樣肯定要加分的事實上也沒有什麼可以挑剔的啦改天一定要來試試他們的晚餐!

肯定要加分的
事實上也沒有什麼可以挑剔的啦

改天一定要來試試他們的晚餐!
2024-06-20 915 views
冬天嚟吉氏食過,十分之高質,知道佢哋嘅Menu每季轉換,特登返嚟試吓春天菜式。🍽️青口配茴香酒忌廉汁🍽️一上菜就聞到好香嘅茴香酒味。青口非常嫩滑juicy,用力嗦一下就滑到入口。茴香酒香同青口的鮮味平衡左忌廉汁嘅厚重感,creamy的醬汁又強調咗青口的滑。整道菜嘅平衡非常之好,開胃又美味。忌廉汁醮烘到脆一脆既餐包都係絕配。🍽️法式鴿子千層批🍽️呢一道係香港好少食到嘅傳統心思手工菜,單係份歷史情懷已經好正。同一碟上,一鴿二食,分別係煙燻鴿腿,同埋千層批中的鴨胸。鴿腿肉油煎再煙燻,有香味之餘更有脆皮的感覺,食到半途忍唔住要放底刀叉用手指黎好好品嚐。千層批表面焗得夠酥夠香,鴿胸肉鮮嫩多汁。特別的係千層批中一層的波菜同埋雞肉慕斯,一來將鴨肉同酥皮分隔,令酥皮唔會被鴿子嘅油同汁浸腍,二來衡咗油潤的鴿肉。雞肉慕斯軟滑之餘又提供咗另一種禽肉的味道,好好咁connect 咗煙鴿腿同鴿胸,令成度菜層次分明,甘香可口。🍽️法式芥末香草燒羊架配法式薯絲餅,普羅旺絲燉菜🍽️寶雲酥羊架表面香脆,內裏嫩滑Juicy 。配上酸酸甜甜嘅普羅旺燉菜,中和返羊嘅油膩感。薯絲餅焗得外脆內嫩,為整道菜添上一啲澱粉,非常完滿。🍽️巴伐洛娃蛋

🍽️青口配茴香酒忌廉汁🍽️

🍽️法式鴿子千層批🍽️

🍽️法式芥末香草燒羊架配法式薯絲餅,普羅旺絲燉菜🍽️

🍽️巴伐洛娃蛋白餅🍽️

必食之選,每一次嚟到都叫!屯門甚至香港都好少有賣嘅Pavlova!

🍷白酒Sangria🍷
白酒做base溝上七喜同檸檬,為炎炎夏日帶嚟清爽嘅感覺!

今次係第二次嚟食,食物質素依然非常高。同老闆娘傾咗幾句,先知道原來大廚喺著名西餐廳上環abc岀身,難怪岀品咁精緻。呢啲咁有誠意有心思嘅小店十值得大家大大力支持!
2024-06-08 820 views
超美味滿足的生日飯,老闆娘用心招呼,細心介紹,生蠔🦪超級新鮮,淡淡海水味,又creamy,又鮮味。老闆娘介紹白酒配生蠔,好美味。試佐兩個特色主菜(西班牙乳豬及鴿子千層批),老公超欣賞這兩款主菜,特別係鴿子千層批,手工菜,充滿廚甜的心思。訂枱時提過是為老公慶祝生日,老闆娘中午已經WhatsApp我,問我需唔需要安排甜品寫生日快樂,感覺好窩心,對客人好重視👍🫡上甜品時,又會主動為我同老公拍照,還送我們一杯很特別的甜酒,讓我們可以為這一餐生日飯畫上完美句號🙇🏻‍♀️
  • 西班牙燒乳豬
2024-06-02 637 views
聽聞呢間餐廳廚師係上環某間米芝蓮餐廳的大廚,所以六六仔慕名而來,入到呢間位於屯門的法色餐廳試下個Lunch先。西班牙燒乳豬伴薯蓉及燴煙肉椰菜一上枱見到脆卜卜的乳豬皮,已經好想咬一啖,食落口仲脆到好似薯片咁。但係啲乳豬肉出奇地淋,一啲都唔韌。加埋特製的燒汁,可以感受到大廚的功力。蘑菇湯餐湯蘑菇味香濃及幼滑,只有食材嘅新味道沒有添加任何調味料,已經好好味。同老闆娘好好傾,佢俾埋晚餐個Menu我睇。lunch都有呢個水準,下次可以約埋三五知己嚟食吓法國餐、飲下酒。

西班牙燒乳豬伴薯蓉及燴煙肉椰菜

蘑菇湯餐湯

2024-05-28 631 views
前幾個月食過呢間餐廳後,久唔久就會想去再食下。呢間餐廳大推,不論環境、服務同食物都做得好好,而且每個細節都見到老闆同老闆娘既用心安排,超讚。餐廳環境好好,燈光柔和,即使坐滿客人,但不會嘈吵,適合情侶、閨蜜食飯聚會。而且老闆娘服務態度超好,叫左瓶酒,一有時間就會黎加酒,依家香港少有既服務態度👍今晚聽到坐係隔離個客人專程係港島區黎屯門食飯,佢話個廚師係中環ABC Kitchen做左十幾年既廚師,所以專登走黎屯門食返廚師既手勢。正😍屯門價錢先到高質意法菜。法國生蠔 $58 (三送一)餐廳提供的生蠔質素高,生蠔肉質鮮嫩肥美,咸道同鮮味十分平衡👍青口配茴香酒忌廉汁非一般的頭盤,與其它餐廳食既白酒煮青口分別大,感到廚師對煮食的執著。食材非常新鮮,隻隻青口非常鮮嫩滑。茴香酒忌廉汁再配上多款配菜,令人回味。忌廉汁點餐包也是絕配,多謝老闆娘提醒我地呢種食法。Daily Soup-南瓜湯南瓜湯呈現濃郁的橙黃色,湯汁既不會過於稀薄,也不會過於粘稠,口感恰到好處,軟綿香甜南瓜湯,好味法式芥末香草燒羊架配法式薯絲餅羊架出色,烹調時間剛好,保持到羊肉柔嫩多汁的口感。也不可忽視羊架的配搭,外表金黃的法式薯絲餅,外層

法國生蠔 $58 (三送一)

Daily Soup-南瓜湯

法式芥末香草燒羊架配法式薯絲餅
羊架出色,烹調時間剛好,保持到羊肉柔嫩多汁的口感。也不可忽視羊架的配搭,外表金黃的法式薯絲餅,外層脆脆,內餡軟綿,入口酥脆香甜

巴伐洛娃蛋白餅 ($78)
必食必食,食得出係廚師有用心的製作,口感外軟內脆不會太甜,而且有入口即溶的感覺,令人一試難忘

熱情果拿破崙餅($88)
都食得出係有用心製作,層嘅酥皮都很酥脆,酥皮與吉士醬嘅比例都相當好,吉士醬食落甜而不膩,唔會食兩啖就食滯,配合埋熱情果口味,酸酸甜甜,十分開胃。

Sangria
美食配美酒,今次試試西班牙傳統水果。Sangria係我至愛酒類之一,今次既Sangria Champion加上檸檬,帶來清甜與清新,又有點開胃。
法國生蠔
南瓜湯
熱情果拿破崙餅
巴伐洛娃蛋白餅
法國生蠔
熱情果拿破崙餅
巴伐洛娃蛋白餅
2024-05-27 373 views
剛好到屯門置樂花園找朋友 走著走著看到大大的招牌「吉氏」感覺不錯去試試

🥣是日餐湯蘑菇湯 口感綿滑 帶蘑菇溶 濃味

🔪青口分量多 甜椒洋蔥配上creamy 奶油醬汁 開胃帶鮮甜味
餐包是法包 口感比較硬身 脆口 可沾上奶油醬汁吃

🐑羊架看上去偏生帶紅肉 易咬開 帶香草味 怕羶味的朋友建議點上薄荷醬跟芥末醬吃
個人感覺配菜烤薯跟肉醬tartart比較合我口味🍷sangria 以白酒做酒底的水果甜酒 帶檸檬的酸甜香 易入口

🍨蛋白餅口感特別 面層水果 中間蛋白餅的香脆口感 再加上熱情果醬的酸甜 適合作飯後甜品

🥖這間法國菜餐廳位置不大 座位不多 幸好比較早去還有一個座位 想去吃的朋友最好先預約❣️

住新界區的朋友 想吃法國菜又不想出去香港九龍區這麼遠 這間比較平民且食物質素良好的 不訪一試

🥣是日餐湯蘑菇湯 口感綿滑 帶蘑菇溶 濃味

餐包是法包 口感比較硬身 脆口 可沾上奶油醬汁吃

個人感覺配菜烤薯跟肉醬tartart比較合我口味

2024-05-10 333 views
趁着天氣不寒不熱,還能在戶外進食的日子,好好享受一下天然光、天然風!遠離一下困局的冷氣房 餐前麵包,熱哄哄的,加點牛油,已經非常美味!是日餐湯 - 蘑菇忌廉湯 $35,蘑菇味道滿滿的,還有沙沙的口感,是吃著液態的蘑菇,感覺很好 😋😋Starter 點了一份青口配茴喬香白酒忌廉汁 $158青口質感嫩滑柔軟,熟成度剛剛好 👍👍;配合濃稠夠味的忌廉汁,好好食 👍👍主菜揀了西班牙燒乳豬配薯蓉及燴煙肉椰菜 $218乳豬皮有如米通般鬆脆,肉質軟腍,刀叉一推,即輕易離骨;薯蓉滑溜,煙肉🥓酸椰菜,增添了幾分驚喜!Bella (White Wine) (gls) $68,House White配青口,不會顯腥,白酒夠凍口感清涼,價錢甚為公道Orange Juice $38熱情果拿破崙 $88這款甜品要等20分鐘,證明即叫即做,餅層香脆鬆化,中間的忌廉香滑,加上最愛的雪糕球,完美 😋😋法式焦糖燉蛋 $58,焦糖香、脆、甜,燉蛋香、滑,我得到點點的雲尼拿籽,相信是放了新鮮的雲尼拿,味道亦特別香!

餐前麵包,熱哄哄的,加點牛油,已經非常美味!

Starter 點了一份青口配茴喬香白酒忌廉汁 $158

主菜揀了西班牙燒乳豬配薯蓉及燴煙肉椰菜 $218

Orange Juice $38

熱情果拿破崙 $88

2024-05-07 251 views
餐廳空間不大,座位配置也不寬敞,佈置及氣氛卻不錯,適合用餐時專心欣賞廚師嘅精心炮製。老闆娘嘅招呼,既貼心也細心,上菜次序及速度十分好!我們一家四口,選了清新可口的無花果..沙律,燒乳豬、阿拉斯加鱈魚、鴿子千層批之餘,還要追加是日推介意粉,便足飽餐。甜品絕不可放過蛋白餅,清甜跳脫之餘其他地方少有提供;預訂的話更可免費添加祝福語(我為女兒生日慶祝而預訂,便享用了HB to XXX);拿破崙餅亦不妨一試,雖然太太嫌它不夠鬆脆。
2024-05-03
$350 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 西班牙燒乳豬配薯蓉及燴皺紋椰菜
同老公傾開話我哋好耐冇去食吓西餐,佢就搵咗附近一間比較特別,因為呢間嘢係食法國餐啲菜式喺出邊好少見到有,所以特登book咗張枱同我去食!同老闆娘傾多兩句,老細原來係做一啲高級餐廳,所以所有嘅料理都係高級手藝,逐一介紹每樣嘢都係屯門食唔到咁特別!所以真係值得推介俾大家試吓!🍷佢有紅酒白酒配set餐,加咗果汁嘅紅酒係特別有情調,我唔係太飲酒,所以呢個係對於我嚟講啱啱好,同老公拍拖非常之good!好食😋😋😋😋😋非常之鍾意佢個餐湯蕃茄湯,濃濃個茄汁蓉,唔係稀登登嗰種,真係要試吓!味道唔太甜偏少少酸,非常之開胃嘅開胃餐湯!好食😋😋😋😋😋麵包好脆,老闆娘話留返點青口配白酒忌廉汁!介紹返白酒忌廉汁係少少白酒香味忌廉唔杰撻撻,好似白醬汁咁質地,每隻青口配果汁一口一啖好好食,麵包點配忌廉汁,嘩一聲正爆😍好食😋😋😋😋😋最特別係香煎阿拉斯加銀鱈魚配珍珠麵!黃鱈魚煎到好香口!特別最第一次食珍珠麵,口感煙煙韌韌,外型似飯一粒粒,但原來佢叫珍珠麵,佢又咬口我鍾意!😍好味😋😋😋😋😋🈵熱情果拿破崙係非常出色👍🏼,真係要叫,高質素,拿破崙嘅皮整得非常之脆,個吉士醬係靈魂呀😍配有熱情果醬汁淋面,甜品剛好!推❤️‍🔥好味😋😋

好味😋😋😋😋😋🈵

好味😋😋😋😋😋🈵
回頭率🈵🈵🈵🈵🈵

值得推介,如果有情侶談情或者結婚紀念日生日或者紀念日可以去到呢間情調唔錯,出邊亦都有得吸煙嘅露天餐桌!

🚻店內有獨立廁所
Sangria Red (jar)$198
加一服務費
============$827/2人,每人$414
2024-05-02 1503 views
【屯門區】【吉氏】同啲屯門牛傾開屯門飲食文化,好多朋友都話雖然多咗人會返內地食飯,但係其實喺屯門,有質素嘅餐廳依然喺度,例如置樂花園後面嗰幾條街,儼然已經隱約有「食街」嘅雛型走咗出嚟。老讀者就知我好耐之前都喺附近覓過吓食,今次就試吓啲新嘢。同皮蛋哥嚟到呢間開張大半年嘅「吉氏」,覺得可以一戰就入咗去。大家都叫咗午餐,前菜嘅「蕃茄湯」非常濃香,好足料。主菜試「肉醬手工薄餅」,都好正,係我中意嘅薄餅類型。另外試埋「西班牙燒乳豬伴薯蓉及燴煙肉椰菜」,招牌菜之一,好好食。佢特別分開咗兩個位嚟整,一邊係食鮮嫩感,一邊食肉香,配埋勁脆嘅豬皮真心掂。試個屯門獨家嘅「巴伐洛娃蛋白餅」做甜品,係用蛋白同糖以長時間慢慢焗成嘅蛋糕,口感特別,味道豐盈,好食。好似上環都有間西餐係食類似呢樣嘢,但屯門就真係冇見過。餐飲我哋飲埋凍嘅「Americano」同「Mocha」,都係水準之作。之後老闆娘仲出嚟吹吓水,講到佢哋晚市仲有道都好受歡迎嘅「鴿子批」,我都心思思想下次試埋佢哋個晚市呀。皮蛋哥都好欣賞呢度啲菜式,而老闆娘就笑笑口咁,歡迎我哋下次再嚟咁話。。。(地址:屯門青善街28號康景花園地下1號舖)#1amfoodi

(地址:屯門青善街28號康景花園地下1號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯門區 #屯門 #吉氏 #兆麟 #三聖總站 #午餐 #蕃茄湯 #肉醬手工薄餅 #西班牙燒乳豬伴薯蓉及燴煙肉椰菜 #巴伐洛娃蛋白餅 #pavlova #Americano #Mocha #鴿子批 #1am1372 #1ambackup
2024-04-30
2024-04-29 220 views
近排週末都懶到唔想出外區,於是就喺自己地頭搵好嘢食~呢間餐廳同樣位於屯門置樂,由兩夫妻主理。以往食西餐多數都係鋸扒、ribs同意粉,而呢間小店由廚師用心選擇新鮮食材,精心烹飪出精緻新穎的西餐。食物不僅美味,而且服務可以稱得上係fine dining的水準,老闆娘會根據我哋嘅用餐進度親自逐一上餐點,食完每一樣又會主動幫手換碟,貼心周到蘑菇私心推介以下菜式:✿青口配茴香酒忌廉汁極盡心思的頭盤,摒棄傳統烹飪方式,新鮮大隻的青口配搭洋蔥、紅椒同薑絲,茴香酒忌廉汁昇華咗成道菜氏,香濃可口,又可以用來點餐包✿是日餐湯(蕃茄)蕃茄經過食物調理機打碎,煮出濃稠餐湯,酸甜交織,令人食慾大增✿香煎阿拉斯加銀鱈魚伴珍珠麵又一道新穎菜式。銀鱈魚表皮煎到香脆,魚肉鮮嫩可口;蘑菇第一次食珍珠麵,覺得好得意,口感Q彈,好似食緊珍珠奶茶入面嘅波波,滲入蕃茄味的湯汁,令人回味✿法式焦糖燉蛋焦糖的厚度同硬度啱啱好,薄薄一層先令到甜度如此適中,燉蛋奶香味十足,入口即化,如絲般柔滑,好滿足的餐後甜品✿Sangria Red精緻的料理當然要配以美酒🍷西班牙傳統水果酒Sangria係蘑菇最鍾意飲嘅酒類之一,因好啱酒量不佳的我😆新

蘑菇私心推介以下菜式:

✿青口配茴香酒忌廉汁

✿是日餐湯(蕃茄)

✿香煎阿拉斯加銀鱈魚伴珍珠麵

✿法式焦糖燉蛋

✿Sangria Red
精緻的料理當然要配以美酒🍷西班牙傳統水果酒Sangria係蘑菇最鍾意飲嘅酒類之一,因好啱酒量不佳的我😆新鮮生果的加入令紅酒更易入口,帶來清甜與清新
2024-04-21 286 views
自從朋友前年搬入屯門,我就不時到屯門找她吃晚飯。得知她即將搬出屯門,臨別秋波,當然要跟她在屯門吃餐好的最後晚餐。從市中心邊聊邊散步,走到之前來過的小區,發現一間吃西餐的,七時已經差不多滿座,這間該不錯吧。天氣不算太熱,坐戶外挺舒服,聊天也可以更盡情,叫了一渣SANGRIA WHITE,渴下很清新很舒服。放左門外的new menu已經很合我們胃口,點了青口配茴香酒忌廉汁及法式鴿子千層批。青口肉非常嫩滑,忌廉汁加了茴香為平凡中加入了不平凡,味道頗獨特。這道菜外面不常見,當然要試試。千層批相當精緻有心思,批皮下的第一層是椰菜,再包著鴿子不同的部份,薯蓉看似很下欄,卻是我和朋友的最愛,這個薯蓉吸收了鴿腿的油香,而且小鴿腿充滿煙燻的香味,令人吃過番尋味。最後以法式焦糖燉蛋作結,最喜歡以匙羹敲焦糖的動作,真的很療癒。焦糖夠厚實,加上軟滑的燉蛋,為這一頓晚餐劃上了完美的句號。

Sangria White

法式鴿子千層批

Sangria White
法式鴿子千層批
  • 法式焦糖燉蛋
2024-04-20 157 views
上個星期同朋友飯聚,無理由唔帶呢班屯門友嚟。從佢八個月前試業食過,寫埋comment,希望佢哋撐住,俾我有個decent飯聚地方,佢真係不負我所望,老闆娘仲話佢生意不錯👍。當然我中間都久唔久都千里迢迢由九龍入嚟屯門食,最勁係次次好好食,無一次係令我失望👍我當晚都見坐滿客,雖然無見有第二輪枱返過,但呢啲時勢,坐滿客真係好難得,當然我覺得憑佢嘅食物質素,真係應該成為名店。今次去食竟然有新menu😲,好驚喜,其實次次食一樣menu我都無食厭。今次新menu係「法式鴿子千層批」,第一次見識呢個餸,個批當然係好鬆化,儘管入面係有內臟(我唔食內臟),但係我都有食,依然覺得好好食,我覺得最好食係隻鴿髀,好似食燒鵝髀咁好食😂。件魚我都係第一次食,係銀鱈魚,個皮係少少脆,魚係好滑👍所有甜品都order哂,全枱share食,但係我特登叫多一個焦糖燉蛋自私食😂,無辦法,我真係覺得超好食。個拿破崙係新甜品,皮酥脆吉士滑就當然啦!唔知係我朋友技巧高定係個餅特別,竟然切開share都無粉身碎骨🤣🤣🤣,係變咗少少型,但係都仲見到塊餅夾住吉士餡😂😂😂個蘋果批又係未食過,因為我唔食肉桂,所以唔諗住食,但係一上枱好香🤤,

件魚我都係第一次食,係銀鱈魚,個皮係少少脆,魚係好滑👍
個蘋果批又係未食過,因為我唔食肉桂,所以唔諗住食,但係一上枱好香🤤,忍唔住食件蘋果,我竟然都覺得好好味呀!肉桂味係有少少,但係我唔討厭喎!呢個廚嘅神奇之處就係,我平時唔食嘅,呢度我會食,仲覺得好食先神奇!

食到最後,問班friends 最好食邊個餸,一致決定係個乳豬,果然識食👍個乳豬皮係鬆脆,唔係硬㗎,肉又冧。
另外,今次d蠔好好食,我唔記得呢隻係咩蠔,廚師話佢專揾d好食嘅蠔,而唔係你同我都食到爛嘅品種。若果同枱嘅人飲酒,開支白酒餸生蠔就無得頂😍

所以你要頂住呀,我仲要食㗎!❤️

• 法式焦糖燉蛋
  • 西班牙燒乳豬配薯蓉及燴皺紋椰菜
  • 法式龍蝦湯
  • 香煎鵝肝伴覆盆子醬
  • 香煎阿拉斯加銀鱈魚伴珍珠麵
  • 法式芥末香草燒羊架配法式薯絲餅,普羅旺斯燉菜
  • 熱情果拿破崙餅
2024-04-12 131 views
假日週遊港九十八區,今天來到屯門,也找到清新的西餐小店🤭看似老闆娘的年輕女仕親力親為,從下單到出菜都看到她的蹤影,店鋪不大,週日下午也挺多人的,而食客則多是街坊街里,正個感覺都很親切~❤ 肉醬手工Pizza是薄脆的Pizza餅底,上面鋪滿了肉醬,非常惹味😋👍 煙三文魚班尼迪輕輕戳開水波蛋,看著蛋汁流出真的得治癒🤤煙三文魚配搭得宜,清新醒神。👍Panna Cotta 軟滑的奶香意大利甜品,紅桑梅醬是絕配的選擇。❤ Creme Brulee 用小匙把焦糖脆皮敲開,把內裡燉蛋和焦糖一起吃,焦香的脆糖和軟滑的燉蛋,形成強烈的口感對比,是百吃不厭的甜品💋
假日週遊港九十八區,今天來到屯門,也找到清新的西餐小店🤭
看似老闆娘的年輕女仕親力親為,從下單到出菜都看到她的蹤影,
店鋪不大,週日下午也挺多人的,
而食客則多是街坊街里,正個感覺都很親切~

❤ 肉醬手工Pizza
是薄脆的Pizza餅底,上面鋪滿了肉醬,非常惹味😋

👍 煙三文魚班尼迪
輕輕戳開水波蛋,看著蛋汁流出真的得治癒🤤
煙三文魚配搭得宜,清新醒神。

👍Panna Cotta
軟滑的奶香意大利甜品,紅桑梅醬是絕配的選擇。

❤ Creme Brulee
用小匙把焦糖脆皮敲開,把內裡燉蛋和焦糖一起吃,
焦香的脆糖和軟滑的燉蛋,形成強烈的口感對比,
是百吃不厭的甜品💋
2024-04-07
$140 (Lunch)