小店經常會帶給你滿滿的驚喜😆早排去左間性價比極高的西餐廳,完全係高級餐廳的質素,但價錢相當親民😍.時令生蠔 ($188/半打)當日係食澳洲Coffin Bay的生蠔,裙邊爽口,肉身豐厚肥美及香軟綿滑,海水味濃,回甘味比較長🤤蠔的醬汁係老闆另外調製,酸辣平均而且食到有少少洋葱粒,食落更加清新又唔會搶左蠔本身的鮮味😆.香煎鵝肝伴龍珠果 ($138)龍珠果嘅甜再配合埋鵝肝嘅油脂,下面脆口的多士,整個口感&味道都十分享受🥰龍珠果醬嘅甜而不太膩反帶清新感,鵝肝煎得恰到好處沒有內臟嘅味道,下面自家製的多士,被鵝肝的油脂慢慢滲透入去,每啖食落都喺啖啖鵝肝香味🤤.黑松露黑菌意大利飯 ($168)意大利飯要煮到恰到好處真心難,因為普遍出面食太多過淋/過硬身嘅飯而依個飯剛好表面看似淋身,但每粒飯粒依然保持著自身的硬度口感👍🏻最重要係每粒飯粒充斥著黑松露的味道,再加上黑菌&芝士,令整個意大利飯的味道更上一層樓,而且唔會食完好膩🥰.西班牙炵燒乳豬配薯蓉及燴鄒紋椰菜 ($218)乳豬燒得剛剛好,外皮香脆,肉質嫰滑不會嚡口,脂肪恰到好處,重點喺薯蓉&酸菜都喺自己整,唔喺開粉開罐D😆我超欣賞佢個酸菜,因為平時好少會
小店經常會帶給你滿滿的驚喜😆
時令生蠔 ($188/半打)
香煎鵝肝伴龍珠果 ($138)
龍珠果醬嘅甜而不太膩反帶清新感,
鵝肝煎得恰到好處沒有內臟嘅味道,
黑松露黑菌意大利飯 ($168)
西班牙炵燒乳豬配薯蓉及燴鄒紋椰菜 ($218)
我超欣賞佢個酸菜,因為平時好少會食,但我朋友話好好食叫我試,結果相當出乎意料😍
酸菜微酸帶點甜味,有煙肉夾在中間,令口感更有層次🤤
焗脆皮合桃智利鱸魚柳配芹菜頭蓉及忌廉菠菜 ($238)
一大塊煎得外皮香脆的魚皮&肉質細緻鮮嫩的鱸魚柳🥰
法式燒羊架 ($268)
另外仲有廚師推薦的法式羊架,雖然話係法式羊架但同外面的普通羊架差好遠,先不講佢肉嫰多汁,外層薄薄的脆衣令口感更加豐富🤤
羊脂,嫰肉&香草脆皮交織的味道,加上絶不吝嗇的肉量,令我味感&胃相當滿足🥰
法式焦糖燉蛋 ($68)
燉蛋的焦糖表面燒得脆身而不苦,每啖都食到燉蛋入面的蛋香再配合埋雲呢籽所散發出來的雲呢嗱香🤤
巴伐洛娃蛋白餅 ($68)
一種香港餐廳少有的甜品,佢喺一個以蛋白酥作為基底的蛋糕,上面充滿著不同新鮮的水果,用水果的酸甜再配合香脆的蛋白酥,作爲甜品不會太膩可以消滯🥰

開心果梳乎厘 ($68)
店內的梳乎厘有三種隨機的味道開心果,朱古力,香橙梳乎厘~我果日食嘅喺開心果😆
開心果味道香&出,再加上蛋香味,口感佢哋真心做到梳乎厘應有的質感,輕而蓬鬆🤤
P.S 我個人十分欣賞佢哋連麵包都喺自己整,勁好食🥰
Taste: 9/10
星期一至四,2位book枱送焦糖燉蛋