2023-11-04 15 views
吉氏 (屯門) @guts.restaurant 📍 屯門青善街28號康景花園地下1號舖打完網球就喺附近行吓Guess What? #foodieintern學英文👩🏻‍🏫 見到附近有一間新開嘅西餐廳😯感覺都幾chill,店舖雖小,氣氛十足! 食物都好吸引!#dinner #hkig #hkrestaurant #sangria #pavlova #sucklingpig #pasta #mussels #屯門美食 #屯門好去處 #屯門西餐 #tuenmun #tm Sangria Red🍷🍊我比較少飲酒,朋友揀咗Sangria Red。佢係一款濃郁嘅紅酒飲品,加入咗血橙同梳打氣水,增加咗個香氣同濃厚嘅口感。喝落去好柔和順口,唔常飲酒嘅我都好鍾意!南瓜湯🎃濃郁嘅湯品,湯身滑順綿密,入口即化。南瓜嘅自然甜味同綿密質感,令個湯更加豐富。西班牙燒乳豬配薯菜🐷個豬肉燒烤後,外皮好酥脆,但同時內裡肉質保持鮮嫩多汁,肉香充滿口腔。豬肉好鮮美配合佢地特製嘅調,加上旁邊嘅薯菜,薯蓉口感鬆軟同內外皮酥脆嘅乳豬,相得益彰。蒜片欖油意粉🧄🍝 所謂越簡單嘅嘢越難做! 見到餐牌喺肉食為主,就問吓老闆有冇素食。老
吉氏 (屯門) @guts.restaurant
📍 屯門青善街28號康景花園地下1號舖

打完網球就喺附近行吓
見到附近有一間新開嘅西餐廳😯
感覺都幾chill,店舖雖小,氣氛十足!
食物都好吸引!

Sangria Red🍷🍊

南瓜湯🎃

西班牙燒乳豬配薯菜🐷

蒜片欖油意粉🧄🍝
所謂越簡單嘅嘢越難做! 見到餐牌喺肉食為主,就問吓老闆有冇素食。老闆知道有同行朋友係食素,特製咗素食意粉🥹🫶🏼 真係小店先有嘅人情味!個橄欖意粉香氣撲鼻,意粉煮得彈牙,配合滿滿嘅橄欖油汁同香氣十足嘅蒜片,令成個意粉帶出清新而滑嫩芳香的口感,真係好考功夫。

蒜香忌廉青口🧄🦪🥖
青口保持了彈牙嘅口感,搭配濃郁的忌廉醬汁,好滋味。醬汁中的蒜香味好突出,提升青口嘅鮮味。配上餐廳自家製嘅麵包,點知啲忌廉汁,同朋友分享一流!

巴伐洛娃蛋白餅🧁
呢款巴伐洛娃蛋白餅好特別! 以前喺紐西蘭食過一次,覺得佢好甜。朋友想試吓就叫咗一個,估唔到好有驚喜!
佢有好多layers。以烘烤過的蛋白霜為基底,再加上打發咗嘅忌廉同水果做成。老闆娘提醒我哋要由上而下切,咁樣就可以一啖,食晒咁多層嘅口感。蛋白霜餅好脆,沾上配料,綿密嘅忌廉同新鮮嘅水果粒,仲有一個百香果醬,令人食得好有滿足感,甜而不膩,絕對值得一試!