2024-06-02
.📍#焼肉焰適逢我哥哥生日,喺呢一間燒肉訂咗位,平時經過成日都滿座,見到有各式各樣嘅和牛,即管嚟試吓,同哥哥開心慶祝生日☺️❣️原條檸檬牛舌 $388最近好流行燒原條牛舌,成條拉出嚟特別長,肉與肉之間加咗檸檬,提升咗舌嘅鮮味,店員話咁樣食另有一番風味,食落的確好清新好有𡁻口,厚切特別鎖汁😆❣️醬漬原條封門柳 $218封門柳比較有牛味,好易索哂啲醬汁,燒完更香口,甜甜日式醬汁令肉質更昇華。❣️和牛盛合(三筋肉、西冷、三角牛小排) $688見到隔籬枱都有叫呢個盛合,絕對係獎勵自己之選,牛小排為最濃牛味,西冷花紋好靚,比較多油脂,入口即溶嘅感覺。三筋肉脂肪較少,口感較彈,油花雖少但分佈均。❣️和牛壽司(四件)$108即場用火槍燒,半生熟嘅和牛片都較嫩滑,有燒灼嘅味道,肥而不漏,好食!❣️北海道蜜瓜益力多綠茶(凍)$42宜家蜜瓜開始當造,試下呢杯先,蜜瓜味好清新,益力多同綠茶中和咗,唔會太甜幾特格,燒肉幾啱飲😋❣️芒果益力多綠茶(凍)$42另外叫埋芒果,飲到芒果嘅香甜味💛有少少解熱氣嘅感覺,可以試下。** 收取加一服務費**——————————————- 📍 焼肉 焰🏠 屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓22
📍#焼肉焰
❣️芒果益力多綠茶(凍)$42
** 收取加一服務費**
——————————————-
📍 焼肉 焰
🏠 屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A號舖FOODMAZE內
#Hkfoodstep
#hkfoodstep屯門