2020-01-25 355 views
暴走家姐新居入伙一段時間,今日終於抽時間去探下佢。九龍城果然多野食,咁多選擇下,我地俾酸菜🐟深深吸引🤤餐廳入面夠光猛,場地都乾淨,整體感覺唔錯。唔想食小菜都可以叫雞煲,我地都有一刻掙扎過食唔食🐥煲,最後酸菜🐟勝酸菜魚份量足,4個人食綽綽有餘,魚肉夠嫰又夠厚,唔會太多骨。酸辣度剛好,唔想愈食愈辣就要撈起d花椒同乾辣椒先。正所謂寶物尋歸底,我地掛住食魚,冇留意到原來薯粉喺底,索晒d酸辣味,超正👍干煸四季豆,火喉剛好,炒到d四季豆唔會太熟,味道香濃帶辣,不過唔食得辣嘅未必食到。之前怕辣完全冇試過嘅口水雞,自從有一次朋友請客,就喜歡左。呢度嘅口水雞醬汁色澤紅亮,雞好嫰滑,麻辣鮮香,即使係bb辣級數嘅人都食到嘅菜。脆椒雞軟骨,雞軟骨炸得好鬆脆,唔好俾d紅噹噹嘅脆椒嚇親,呢個菜係一d都唔辣,個脆椒咬落去似食薯片,然後我同家姐都覺得有一陣芝麻味湧出黎,非常有趣😂重慶辣子雞比滿滿嘅乾辣椒鋪面,唔係得個樣,係堅辣(豬係bb級辣),但雞粒炸到外焦内酥,再加上蔥、乾辣椒、薑片、花椒、胡椒等香料炒成,確係好惹味。家鄉炒米粉賣相好靚,金黃色,配料多,食落唔會太油或太乾,味道適中好香芝麻味。葱爆羊肉有d油,但羊肉

餐廳入面夠光猛,場地都乾淨,整體感覺唔錯。

酸菜魚

干煸四季豆

口水雞

脆椒雞軟骨

重慶辣子雞

家鄉炒米粉

葱爆羊肉有d油,但羊肉滑嫩,鮮香唔膻。

葱爆羊肉

呢個涼拌海擔蜇絲都係豬最愛之一,海蜇質脆而韌,清涼爽口,酸酸地,輕微辣,伴埋青瓜絲,更加爽口,食到唔停口,最後大家都讓晒俾豬自己一個食,多謝晒😂😂

涼拌海擔蜇絲

酸菜魚