去咗一個長嘅旅行,最掛住肯定就係香港嘅點心,而點心嘅精髓在於巧手精緻,呢一間舖頭就完完全全做到啦!👍🏻金箔鮮蝦餃外皮晶瑩剔透,咬落煙靭,鮮蝦爽彈,有埋金箔就顯得更加豪華!👍🏻魚子醬賽螃蟹餃聽個名就覺得吸引,而且盡顯氣派。魚子醬加上螃蟹肉感覺特別鹹香,咬落口腔裏滿是配料!加上橘橙色嘅外表令眼睛都被吸引住。👍🏻蠔皇叉燒包去得飲茶,一籠熱辣辣嘅叉燒包肯定少不了,包皮軟熟,叉燒嘅餡料適中,而且帶點香甜,超好食。👍🏻高湯海參灌湯餃先點評佢嘅高湯,清甜濃郁,灌湯餃啖啖肉汁,突顯師傅功架,而且用料更加係上乘添,用上白瓷器皿點上爐火,就唔怕冷卻!👍🏻蜂巢海鮮芋角而炸嘅點心亦都係配上飲茶嘅好拍檔,蜂巢做得精緻香脆,咬落去好綿密豐富,而且絕對冇油膩嘅感覺!👍🏻安格斯牛肉燒餅相當特別嘅一個小食,灑上芝麻喺面頭特別香口,底部放上青瓜加點清新感。咬落去帶有肉汁,牛肉味特別香盛。

👍🏻金箔鮮蝦餃
外皮晶瑩剔透,咬落煙靭,鮮蝦爽彈,有埋金箔就顯得更加豪華!

👍🏻魚子醬賽螃蟹餃

👍🏻蠔皇叉燒包