2024-03-01 85 views
朋友介紹黎到屯門置樂隔離嘅一間地中海菜,餐廳係以意式法式為主嘅傳統菜。環境寬敞精緻,適合情侶約會。偷偷得知,原來主厨係來自 “上環 英文字 Kitchen ”的。老闆仲有講,呢度會有四季 menu,保持大家嘅新鮮感🦪法國生蠔買3送1抵食!大食!新鮮!一次過集齊3大重要元素🥢蕃茄羅勒醬煮薯仔麵團朋友非常鍾意! 酸酸味味嘅蕃茄醬加上大量勁正嘅義大利油漬蕃茄乾。薯仔麵團口感煙煙韌韌,味道開胃又好食🌟法式鴿子千層批我就最驚嘆個威靈頓鴿!可以話係必食菜式之一。千層批外皮酥香柔潤不膩口。入面包住鴿肝醬、鴿胸肉、鴿脾肉等等餡料,層次濃香甘香分明,驚喜滋味無窮!而旁邊隻煙燻鴿脾雖然細細隻,但嫩滑得黎,味道更係入味到極🍨野莓梳乎厘梳乎厘蛋味非常濃郁,而且口感鬆軟,空氣感十足,🍷白/紅酒抵飲又香滑

🦪法國生蠔買3送1
抵食!大食!新鮮!一次過集齊3大重要元素

🥢蕃茄羅勒醬煮薯仔麵團

🌟法式鴿子千層批
我就最驚嘆個威靈頓鴿!可以話係必食菜式之一。

🍨野莓梳乎厘
梳乎厘蛋味非常濃郁,而且口感鬆軟,空氣感十足,

🍷白/紅酒
抵飲又香滑