2022-05-15
第一次寫食評日期:5月15日時間:1點30大約一點半左右去到排隊(前面大約有4張2人枱等緊,後面有一家四口排隊),等了大約20分鐘左右,時間尚可接受。排隊時侯已經有位staff問我地食咩,我地未答佢已經話得返清湯(原意係去食白湯拉麵 + 沾麵),仲叫我地下次再早啲嚟。咁一場嚟到都試下個白湯,因為佢旗下其他拉麵試過都好食嘅,所以有啲信心。隨後有一家四口排隊,我聽到staff都係用同一番說話得番清湯。入到去坐低,等咗一陣都好快有得食,食到一陣一家四口都入咗嚟,而我食到七成左右,我見到侍應拎咗一碗我唔肯定係咪白湯拉麵嘅嘢去一家四口嗰枱,我懷疑咗一下,但冇太大理會,繼續食。隨後有兩位女士入座,坐咗我隔離(吧枱),佢地嘅食物係白湯拉麵+沾麵!我特意嚟到,滿心歡喜食,你話賣曬我真係唔緊要,但餐廳嘅arrangement真係好差,冇理由係咁樣運作,大家都係排隊入去食,一啲有得食一啲冇得食咁,浪費我時間,其實心情真係會好差,可能有人會覺得我誇張。食物評價:真係好一般,冇太大驚喜。麵同湯好似分開兩樣嘢咁,麵還麵湯還湯。蠔嘅味唔算太重,個人喜好啦,有啲人可能鍾意重味,有啲人鍾意啖味嘅,自行判斷啦。麵質就可
日期:5月15日
時間:1點30
食物評價:真係好一般,冇太大驚喜。麵同湯好似分開兩樣嘢咁,麵還麵湯還湯。蠔嘅味唔算太重,個人喜好啦,有啲人可能鍾意重味,有啲人鍾意啖味嘅,自行判斷啦。麵質就可以一讚嘅,有口感,軟硬係適中,係我喜歡嘅質感。
環境評價:餐廳環境算係乾淨,光線充足。可惜坐吧枱會見到洗碗環境,我就不太接受到。
最後,個個際遇唔同,我只係陳述當日情況,希望餐廳睇到可以改善一下,畢竟都有好多人特意嚟試,但我就冇下次。
謝謝