喺social media見到foodie介紹呢間手工意粉餐廳,吸引左本身鍾意食西餐嘅我即刻whatsapp book位黎試試😋😋🍝Tortellini Aurora $145 🌕🌕🌕🌗🌑好新奇嘅菜式😍傳統嘅意粉喺呢度變左做手指公咁大嘅雲吞,入面嘅餡就係巴馬火腿,醬汁係秘制「secret sauce」,十分特別而且味道相當不錯。🍝Tagliatelle Al Friggione $149 🌕🌕🌕🌕🌑一開始食嘅時候覺得十分普通,甚至有啲漏,點知後面越食越停唔到口,細嚐個醬汁發覺好有驚喜,食得出係好用心調製嘅醬汁,除左有濃厚洋蔥味,仲帶陣番茄嘅鮮味同埋酸酸甜甜嘅味道,好開胃而且味道好豐富,推薦😍👍🏼🍝Handmade Strozzapreti Paolo's Sausage$168 🌕🌕🌕🌕🌗一開始對呢個黑松露忌廉意粉冇乜期望值,覺得冇咩發揮空間。點知第一啖入口已經覺得不得了,醬汁除左有好香嘅黑松露味外,仲帶一陣清新嘅味道,香草嘅味道都令味道昇華左,食完成個都唔覺得漏/滯。唯一美中不足係醬汁應該係淋上去嘅,所以有啲意粉唔太掛到汁。🍝整體麵條口感非常不錯,好有咬口😋亦都唔會過硬/過淋。食完呢

🍝Tortellini Aurora $145 🌕🌕🌕🌗🌑

$168 🌕🌕🌕🌕🌗

🍝整體麵條
口感非常不錯,好有咬口😋亦都唔會過硬/過淋。食完呢餐之後都冇超級口渴嘅感覺。

今次嘅用餐體驗非常好,除左味道高水準外,店員服務態度都好好。個廚師仲會出黎問你食物啱唔啱食。有個顧客好誠實地反映左太甜,廚師都有虛心接受,同埋解釋左一陣子👍🏼下次會再黎食😆😆
TAGLIATELLE AL FRIGGIONE
TORTELLINI AURORA
  • HANDMADE STROZZAPRETI PAOLO'S SAUSAGE