2008-12-25
一早Book咗平安夜嚟呢度食飯,不過去到發現好多人圍住個門口,原來係客人Book咗檯,但係餐廳又比唔到檯人。我地Book七點,都擾攘到七點半先入到去。唔緊要啦,有得食就得喇。我地兩個人,叫咗兩個鵝肝牛柳餐,個餐有龍蝦湯、煙三文魚火雞凱撒沙律、鵝肝牛柳扁意粉同聖誕甜品。龍蝦湯:味道一般,有少少龍蝦肉,不過就有D未攪溶嘅粉漿。煙三文魚火雞凱撒沙律:煙三文魚不過不失,火雞極硬,男朋友形容為脫水食物。另外得好少沙律醬,要問佢攞多兜。鵝肝牛柳扁意粉:鵝肝(or鴨肝?)好香,配牛柳食好好味。男朋友個五成熟牛柳擺明係七成熟,好韌;我個七成熟就變咗八成熟,不過唔太韌,可接受。扁意粉冇味,我地兩個都食咗兩啖就冇食。聖誕甜品:全晚最差!甜品但係有咸嘅花生醬味,騎呢!可能因為平安夜,餐廳都幾嘈,而且侍應做嘢做到亂晒。我地個沙律未嚟就上Main Course,隔離檯個煙三文魚火雞凱撒沙律竟然冇煙三文魚。總括嚟講$228一個聖誕餐都唔算貴,不過我地就覺得食物同服務都可以再好D。
龍蝦湯:味道一般,有少少龍蝦肉,不過就有D未攪溶嘅粉漿。
聖誕甜品:全晚最差!甜品但係有咸嘅花生醬味,騎呢!