2018-12-11
尋日同朋友行街佢話想食泰國嘢,行吓行吓見到有間泰式餐廳,決定入去試吓,我地去左上層坐,裝修簡單,但坐得舒服中午時段仲有午餐款式,見到個價錢好抵食,都係大約四五十蚊左右,又唔使加一,不過朋友話想單叫其他嘢食,所以我地就散叫我哋叫咗個冬陰公湯,上枱嘅速度好快,冬陰公湯都算多料,有蝦同好多菇同埋香料,飲落去都幾辣,我個人就覺得味道比較濃另外叫咗個青咖喱牛肉嚟送飯,牛肉肉質比較實,裏邊就有茄子同埋豆角做配料,青咖喱嘅口味比起其他餐廳辣,但如果攞嚟送飯就唔錯再叫咗個飛天通菜,辣辣地幾惹味,見到網上有好多人推介,都覺得唔錯食泰國嘢點少得芒果糯米飯啊,雖然價錢比起午餐較貴,但我覺得整得唔錯,糯米飯嘅甜味啱啱好,上枱時仲熱辣辣嘅,而且芒果都好甜,兩者配合得幾好,可以一試因為天氣轉涼,所以我叫咗杯熱朱古力,味道正常,可以暖一暖身依間餐廳嘅價錢唔貴,餐牌上嘅選擇都算幾多,如果幾個朋友嚟可以叫多啲唔同嘢食,地點都方便,係一間平民價錢嘅泰國餐廳
因為天氣轉涼,所以我叫咗杯熱朱古力,味道正常,可以暖一暖身