平時少黎西環呢頭,原來呢度夜晚咁熱鬧。高街一頭成條街都係美食,間間都好靚好Chill咁。呢排食得西餐多,反而想試下呢間馬拉菜,價錢唔貴,又好似幾有特色咁。 沙嗲串燒6串 ($88)一上枱已經好吸晴🤩係炭火燒架,個爐好夠熱,不斷發出滋滋聲,啲串燒仲Keep住冒煙,好香炭燒味😆唔洗急住食雞、牛、豬三款我最鐘意牛,因為好少燒牛可以做到既香又唔韌。啲肉串除左保留到肉汁外,個沙嗲醬真係好多料好香濃👍🏻真係連醬都醮埋南乳炸雞翼($28)👍🏻香噴噴又雞辣辣的雞翼,攤左一陣入面都仲冒緊煙。炸雞翼平時只係啲正常野,但呢度唔單止個南乳入晒味,又唔會太咸;而且外皮炸脆完,入面啲肉仲好滑好Juicy😆係功架啊巴剎炸肉撈麵($56)大推撈麵😍完全可以做到油而不膩,加埋啲自家炒既白胡椒粒,一啖麵一啖湯😋好好味啊~ 炸肉肥瘦均勻,好快已經KO左成碗巴剎雞半隻($120)👏🏻👏🏻海南雞的各方面要求佢都達標了,雞爽滑、多汁,保留到晶瑩剔透的雞油;賣相&份量都唔錯,仲係無骨🤣重點係自家辣椒汁夠酸夠辣非常提鮮,加/唔加醬食係兩種風味酥炸皮蛋餃($32)佢又顛覆咗我對炸物既想像😂點解可以炸得咁完美咁脆?其實我本人係好憎食皮蛋

沙嗲串燒6串 ($88)

南乳炸雞翼($28)

巴剎炸肉撈麵($56)

巴剎雞半隻($120)

酥炸皮蛋餃($32)

佢又顛覆咗我對炸物既想像😂點解可以炸得咁完美咁脆?其實我本人係好憎食皮蛋的🙈,但呢款餃的皮蛋好易入口,質感順滑,同肥豬肉好夾,好特別。而食皮蛋的人就有可能覺得皮蛋味唔夠突出

菜脯蛋炒蘿蔔糕($32)

都有蘿蔔鮮味,加入香蔥、蛋同菜甫增加左口感😀最正係個皮煎得超脆

丹南咖啡($22)

非常香濃的咖啡,煲沖咖啡黎講有啲Aftertaste、甘醇,都算中上水準了

羅漢果龍冬瓜茶($22)

真材實料,好清甜的羅漢果味,正好消消滯

另外一提佢啲醬料好多都係自家製👍🏻👍🏻都好得😋呢餐真係超飽超滿足啊

2023-04-20
  • 巴剎炸肉撈麵