2024-01-16 116 views
近排愛吃泰菜,今日Lunch 又同老公去食泰國嘢😁去咗旺角通菜街 -阿來泰式地道風味,因為佢地餐牌有唔少啱素食嘅菜式👍🏻呢度平日中午時間都非常旺場,因為食物好食之餘價錢仲要好平民貼地CP值高👍🏻 餐廳有兩層,我哋今次都係坐上層。💛泰式乾炒河粉(海鮮)💛泰式的炒河粉係好大片果款河粉,好夠鑊氣,材料除了海鮮(蝦、魷魚、蟹柳等)仲有蛋、雜菜,個醬汁好好味帶少許甜,食落好滑溜同埋係一啲都唔油膩。💛黃咖喱雜菜💛蒜蓉包 💛個咖喱超級好味,佢係少少辣又好香咖喱味,個汁夠傑身,配埋個蒜蓉包點咖喱汁真係好正,裏面嘅材料除咗薯仔、雜菜仲有菇類,好豐富足料。💛泰式木瓜絲沙律💛有幾隻大蝦,蝦肉好爽彈,木瓜絲沙律加咗唔少蕃茄、豆角,個汁酸酸辣辣非常之開胃。💛芒果糯米飯💛個糯米飯係新鮮整起,上枱仲熱辣辣出晒煙😚淋上香濃嘅椰漿,加埋芒果係用呂宋芒,好香甜美味。💚青檸梳打💚

💛泰式乾炒河粉(海鮮)💛
泰式乾炒河粉(海鮮)

💛黃咖喱雜菜💛蒜蓉包 💛
黃咖喱雜菜+ 蒜蓉包

💛泰式木瓜絲沙律💛

💛芒果糯米飯💛
個糯米飯係新鮮整起,上枱仲熱辣辣出晒煙😚
淋上香濃嘅椰漿,加埋芒果係用呂宋芒,好香甜美味。
芒果糯米飯

💚青檸梳打💚
2024-01-16
Type of Meal
Lunch
泰式乾炒河粉(海鮮)
黃咖喱雜菜+ 蒜蓉包
芒果糯米飯