2017-11-02 431 views
不嬲都知道陳根記晚晚都座無虛席,所以就算3個人去都好啦都未夠7:30前就去,不過都已經坐滿左9成,好彩仲有張5人吉枱坐黎到陳根記冇可能唔食Wasabi手撕雞 $135老實講,作為招牌菜是真係比唔到太大驚喜我,wasabi味唔算太濃就算唔太鐘意食辣嘅我都接受到但撈埋手撕雞黎食就普著通通啦,不過都可以一試 始終係陳根記朝牌菜香蒸蠔餅 $70我個人最鐘意就係依個香蒸蠔餅,一黎份量夠多,有3塊,岩岩好夠我同屋企人一人一塊分黎食 加上佢個蠔餅好夠味,唔洗再點其他汁黎食。炸粉又唔算太多,食完都唔會覺得成口油椒鹽鮮魷 $78之前黎試依個椒鹽鮮魷覺得幾好食,所以今次先再點,但今次真係令我有少少失望可能因為炸粉落多左,令我只係食到個陣炸粉味,希望下次再食個陣有改善啦薑蔥魚腩煲 $70由於老豆同阿媽都鐘意食魚,所以就算我唔鐘意食魚都點比佢地盡下孝心不過我覺得個薑蔥魚腩煲可以算今晚小小缺憾 魚煎得唔夠脆同埋火喉唔算太足朝日啤酒 $20冇咩好介紹,抵飲陳根記勝在夠平民,價錢合理加上個環境令我回憶返細個同屋企人去大排檔食飯嘅時光而家大排檔真係買小見小,所以希望大家好好珍惜香港大排檔文化

黎到陳根記冇可能唔食Wasabi手撕雞 $135
Wasabi手撕雞(半隻)

香蒸蠔餅 $70

魚煎得唔夠脆同埋火喉唔算太足

朝日啤酒 $20
朝日啤酒

冇咩好介紹,抵飲

陳根記勝在夠平民,價錢合理
加上個環境令我回憶返細個同屋企人去大排檔食飯嘅時光
而家大排檔真係買小見小,所以希望大家好好珍惜香港大排檔文化
2017-11-01
$130 (Dinner)
Celebration
Birthday
Wasabi手撕雞(半隻)
香蒸蠔餅
朝日啤酒