2022-11-22
去左官涌打疫苗,順便行埋好耐冇去的廟街/ 寶靈街,行下行得見到一間食石燒牛肉,睇下佢門口價錢牌都好抵食,最後決定入去試下!😁除了人手落order外,還有自動售賣機, 好方便入到店內,裝修簡潔光猛,店員服務態度非常好!還有,我仲發現樓上有一層係食綱燒,地方寬敞!點左兩個餐,一人一石,還有跟餐湯,前菜,白飯和飲品跟餐!有自家制竹蔗茅根水 和薏米檸檬水。煲得好好飲,唔甜!尤其是薏米檸檬水酸酸甜甜,有檸檬味…正!👍餐湯係羅宋湯,好足料,味道酸酸甜甜,蕃茄味濃,都幾好飲。前菜係麻醬菜沙律!牛肉有3個size選擇,180g, 250g, 320g. 我哋揀左最細180g,但其實一啲都唔細舊,好夠食👍下腰西冷套餐HK$148, 180g肉質比較焾身,肥瘦適中,沒有筋和渣,好軟焾身 juicy! 燒的時候可以加上香草牛油, 海鹽和黑胡椒調味,如果覺得唔夠鹹,可以在食之前點一些燒汁!切開裏面係生,比你慢慢燒,另外廚師先把外層煎封左,保持肉汁不外流。牛肩套餐HK$118, 180g牛肩肉出奇的好味,牛肉味好濃,加少少海鹽把牛肉味提升。口感比較有咬,沒有筋和渣,好好食!記得要加埋香草牛油落去燒,味道真係不
除了人手落order外,還有自動售賣機, 好方便
入到店內,裝修簡潔光猛,店員服務態度非常好!
還有,我仲發現樓上有一層係食綱燒,地方寬敞!
餐湯係羅宋湯,好足料,味道酸酸甜甜,蕃茄味濃,都幾好飲。
前菜係麻醬菜沙律!
下腰西冷套餐HK$148, 180g
牛肩套餐HK$118, 180g
牛肩肉出奇的好味,牛肉味好濃,加少少海鹽把牛肉味提升。口感比較有咬,沒有筋和渣,好好食!記得要加埋香草牛油落去燒,味道真係不得了!😁😋👍
肉質/色粉嫩