2024-09-06
話說我係麵控🥰🙌🏻有得揀一定會揀食麵多過食飯~而我其中一樣comfort food就係刀削麵✌🏻🧡真係可以話係自己最鍾意同埋自己一個最想食既!-🎈花雕醉雞刀削麵 $65必食💫果然係店舖既招牌推介🥰真係見每枱都有叫呢個花雕醉雞~醉雞超正,店舖用上自家秘製既花雕酒調味醬汁,酒香味濃郁,勁鍾意食🤤而雞肉好入味,夠哂嫩滑~至於刀削麵就係用上自家熬煮既清湯底,麵質彈牙煙靭,口感十足!-🎈口水雞刀削麵 $65口水雞既醬汁帶點花椒及麻辣香!惹味得黎又未至於好辣,味蕾好過癮~-🎈麻辣牛𦟌拼雞翼 $75叫左小辣唔算好辣,比較推薦牛𦟌,相對較入味~-🎈流心紅糖糍粑 $45純粹個人好鍾意食糍粑所以先叫🤣🤣份量超多兩個人share都唔太食得哂~店舖新鮮熱辣炸起,外層香脆,裡面既紅糖係湧出黎咁好流心👍🏻不錯~-🎈阿華田脆脆 $26望到都覺得阿華田脆脆正到爆😎飲落係極級濃郁,面頭仲配搭住啲脆脆粒粒,增添口感!-🔸銘興山西刀削麵📍大角咀埃華街74號大同新邨大成樓H座地下H1A及H1B號舖
🎈花雕醉雞刀削麵 $65
🎈口水雞刀削麵 $65
🎈麻辣牛𦟌拼雞翼 $75
叫左小辣唔算好辣,比較推薦牛𦟌,相對較入味~
🎈流心紅糖糍粑 $45
🎈阿華田脆脆 $26