2024-01-04
物價通漲,要做個精明嘅消費者,出街食飯都要搵啲平靚仔嘅食肆先可以🔍【冒喜】位於上環文咸東街,雖然平價但環境唔錯,地方夠大夠鬆動✨小食~紅油涼拌豬肚🐖紅油涼拌豬肚嘅味道真係鮮辣可口😋!首先講下豬肚啦,煮得啱啱好,口感脆滑得嚟又唔會太硬,食落去有一種爽口滿足感👌。重點來到個紅油醬汁,辣度啱啱好,唔會攪到人食唔落,但又足夠嗆鼻提味🌶。而且紅油嘅香氣同麻辣味夾埋一齊,一啖豬肚落肚,啖啖都刺激到味蕾😍。另外,涼拌豬肚仲加咗啲蔥花同花生碎,蔥花清新解膩🌱,花生碎嘅香脆口感都好夾,令整體口感更加豐富🥜。搭埋埋冷盤食用,真係消暑又開胃,特別適合夏天嘅時候🌞。食落去又涼又辣,每一咬都爽口過癮,真係辣得又正😎!總之紅油涼拌豬肚係一個夠晒味又好吸引嘅小菜,辣愛好者絕對唔可以錯過👏!麵食~毛血王🌶重麻重辣嘅湯底,浸住好索湯嘅食材,每件食材都吸收湯底嘅精華,好似鴨血、黑毛肚、蒿筍等,鐘意食辣一定要食毛血王麵食~吉祥6餸套餐🍲白胡椒湯底微辣,主要係胡椒嘅刺激💥任選6個餸,蟹柳、蟹籽蟹粉丸、大腸係我嘅心水,麵方面就揀咗好滑嘅土豆粉,咁多餸嘅一碗麵都只係$50幾蚊,好抵✨
小食~紅油涼拌豬肚🐖
麵食~毛血王🌶
重麻重辣嘅湯底,浸住好索湯嘅食材,每件食材都吸收湯底嘅精華,好似鴨血、黑毛肚、蒿筍等,鐘意食辣一定要食毛血王 麵食~吉祥6餸套餐🍲