2023-05-04 27 views
放工後同朋友一齊去灣仔食新加坡菜,呢間價錢好親民,望落去環境都唔錯,坐得好舒服!🌟馬拉肉骨茶套餐套餐有飯仲有菜好豐富!肉骨茶望落顏色好深色好濃,食落亦好香,藥材味不算太多。肉排煮得好軟淋,咬一咬就散,好好味。🌟娘惹喇沙喇沙是心目中新加坡食物中必點的選擇,食完之後覺得呢間都是水準之上,呢度可以選擇一款餸,我哋要了炸豬扒,豬扒厚身,外面炸得脆口。🌟魷魚灼通茶配馬拉汁通菜炒得爽口,唔會好老,好好食!魷魚亦好彈牙,配搭馬拉汁好惹味但又不會好鹹。🌟蝦餅有5件,外層酥脆包住薄薄脆醬,內裏粉粉的蝦肉都夠晒彈牙!🌟拉茶(凍)呢杯凍拉茶絕對是必點,泡泡打到好似瀑布咁流出來,打卡able!份量都好大杯,茶味濃甜度適中。🌟龍眼冰呢杯超足料咁整杯下面都有龍眼肉,飲落清甜潤喉,飲完潤一潤,都係另一杯推介要點的。

🌟馬拉肉骨茶套餐

🌟娘惹喇沙

🌟魷魚灼通茶配馬拉汁

🌟蝦餅
有5件,外層酥脆包住薄薄脆醬,內裏粉粉的蝦肉都夠晒彈牙!

🌟拉茶(凍)

🌟龍眼冰