地點:灣仔機利臣街菜式:日式拉麵餐牌:拉麵,沾麵,丼飯,小食,沙律,飲料等。北海道蟹肉湯拉麵 $138呢款北海道蟹肉湯拉麵係期間限定,即刻試試先。拉麵用高身碗上枱,碗邊有兩片叉燒同三片雞胸肉,上面放有唔少滑溜蟹肉,蟹子同香滑蟹膏。材料豐富,蟹肉好鮮,而叉燒同雞胸肉都好嫩口,正!仲有淋滑糖心蛋一開二,加埋扁筍同黑木耳,加添爽脆口感,其他蔬菜仲有椰菜同紫洋蔥,加埋紫菜一片。面頭撒上蔥花同白芝麻粒,另上一件檸檬。湯底類似厚身雞湯,味道算清,拉麵係幼身。呢碗拉麵材料豐富,都幾好味。櫻花蝦味噌拉麵 $88呢款櫻花蝦味噌拉麵係招牌拉麵之一。湯底色水呈橙色,我揀左正常湯底濃度同正常香油。飲一啖湯先,好有蝦香味,又唔會太鹹,正。拉麵我揀左粗麵同正常硬度,好有咬口,而且蛋香十足,唔錯。配料有半肥瘦淋叉燒兩大塊,原隻流汁糖心蛋,好多櫻花蝦仔。蔬菜有黑木耳、椰菜、紫菜一片,我叫左多蔥。面頭灑上白芝麻粒,材料豐富。小食叫左和風餃子同章魚燒丸子。和風餃子 $38和風餃子入面有肉又有菜,食落有脆有煙韌口感,醬汁豐富。章魚燒丸子章魚燒丸子一客四粒,入面非常淋而有章魚肉粒。枱面有辣芽菜。食物質素保持一貫水準,每次都有
地點:灣仔機利臣街
菜式:日式拉麵
餐牌:拉麵,沾麵,丼飯,小食,沙律,飲料等。

北海道蟹肉湯拉麵 $138

櫻花蝦味噌拉麵 $88
櫻花蝦味噌拉麵

小食叫左和風餃子同章魚燒丸子。

和風餃子 $38
和風餃子

和風餃子入面有肉又有菜,食落有脆有煙韌口感,醬汁豐富。

章魚燒丸子

章魚燒丸子一客四粒,入面非常淋而有章魚肉粒。
辣芽菜

枱面有辣芽菜。
食物質素保持一貫水準,每次都有期間限定菜式試試,大熱天時,可以叫凍水飲,食完唔會成身汗。
2023-07-08
Type of Meal