幫襯元朗已經好幾年前,其實都開左黎觀塘好耐,但一直未有去試,一黎之前唔係香港,二黎其實佢收得好早,我放工既時間佢已經收左,星期六又太多人,難得收早,本身諗住食一間米線店,但都係趕唔到佢收店前食,於是經過華嫂,難得佢冇人排隊(下午4點幾)!加上得一條友易有位,一於入去食個久違冇食既菠蘿包!招牌菠蘿包 $20塊牛油大到超級邪惡!煎蛋仲有少少流心,菠蘿包有烘過,帶微甜,甜度剛好,但食落去冇我第一次係元朗食咁驚艷既感覺,可能個包細左少少?我中意食好大個既包,整體都覺得元朗既整得好食啲樽裝凍奶茶 $22其實都幾貴,店內有平時杯上既奶茶(仲要平啲),其實我就唔係好知兩者有咩分別,貴左係包裝上?定係有唔同?呢隻樽裝就茶味較濃,唔算好滑,飲落比較澀,奶味較淡,都算係傳統茶餐廳既口味如果係幾年前元朗等左成2小時先食到,比起今時今日開左幾間分店又唔洗等,其實服務方面係進步左,起碼「體恤民情」,唔洗食客待得咁慘,不過可能都係元祖老店有風味同水準最正宗?

招牌菠蘿包 $20

樽裝凍奶茶 $22
樽裝凍奶茶
樽裝凍奶茶

$40 (Tea)