2020-04-24
我勁智障😂😂我見到佢寫住K11購物藝術館 我就以為藝術館係新開嗰個musea去到搵埋個舖頭發現係化妝品舖 先發現原來佢係係原本個個k11入面🤦🏻♀️🤦🏻♀️佢個裝修都幾靚 而且坐得好舒服 同埋佢勁貼心咁有個紫外光機俾消毒手機 超好😍😍·花雕藥膳雞卷$62呢個勁高質 佢係真係好重花雕味 而且超入味 個雞又嫩渦 我自己真係唔鍾意食雞皮 但係我男朋友話個雞皮做得幾出色好彈牙😎之後佢啲杞子係酒味濃到好似即刻上腦咁😂😂·墨魚腸拼台式香腸$76呢個貴就貴少少 但我自己覺得幾高質 個墨魚腸係真係食到墨魚粒個口感 而且超重墨魚味🦑個香腸都唔錯 唔會太多肥肉得黎煎得好香🤤·櫻花蝦古早油飯$58我本身以為佢話櫻花蝦係就咁面頭鋪啲 點知佢係真係成碗都係 超多😂😂所以我就食得有啲狼狽啦 因為我對蝦敏感🙊不過都唔錯😉佢係似生炒糯米飯咁 黏黏糯糯 而且好入味😎·黑糖珍珠奶蓋$38呢個如果你鍾意飲黑糖鮮奶嘅話你一定好鍾意😈佢係真係冇茶嘅成份 成杯就係 奶 黑糖 同埋珍珠 不過我哋就覺得佢略嫌有少少甜啦 應該嗌少甜會好少少既keke·蜂蜜茉莉綠茶奶蓋$38呢個飲嘅話一定要攪勻先🤭🤭我第一啖嘅時候就係唔記得咗攪 之後佢
花雕藥膳雞卷$62
墨魚腸拼台式香腸$76
櫻花蝦古早油飯$58
黑糖珍珠奶蓋$38
蜂蜜茉莉綠茶奶蓋$38
呢個飲嘅話一定要攪勻先🤭🤭我第一啖嘅時候就係唔記得咗攪 之後佢所有蜜糖都沉晒喺底 超級甜🙊🙊但係攪完之後OK既 攪埋啲奶蓋佢冇黑糖珍珠個個咁甜添😎
生薑鮮奶湯圓$36
最後我哋嗌左呢一個甜品 佢係有兩種湯圓嘅 有花生餡同埋芝麻餡 我覺得兩種餡都好好食 係真係幾真材實料 而且個皮做得好好 超級煙煙un un🤤不過佢個生薑鮮奶我就唔係好鍾意啦🙊佢係重薑味嘅 但係我覺得有啲奇怪 就咁食好似好食啲🤣🤣
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B105-B106號舖