2022-08-26
𝑲𝒂𝒎𝒊𝒕𝒐𝒓𝒂 𝑻𝒐𝒏𝒌𝒐𝒕𝒔𝒖 神虎麺商店-🍽 神虎拉麵(配蛋)🍽 神虎餃子🍽 伊比利豬叉燒🍽 特製他他醬炸海蝦神虎來自日本大板,香港有2間分店!有日本師傅坐鎮,係你前面煮拉麵,有如置身日本(´∀`*)灣仔分店特別多人,你以為得Bakehouse排長龍?神虎都有排你排(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 大熱天時終於比Hangry的我入到去,店員態度好親切,不斷話比我地知有咩推介~ 本身只係叫左2個拉麵,點知…坐Bar枱的我倆比所有經過我地既食物吸引,人來!!我要試哂!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و建議第一次試要食神虎先♪(´ε` ) 原味既豬骨湯底超濃郁,飲完一啖,嘴唇lim lim der~ 好飲到飲哂成碗湯,而且事實證明之後係唔會口渴( ̀⌄ ́)仲有超豐富配料,而最特別就係加入自家製手打豚肉丸,好淋,出面真係搵唔到!餃子要讚,皮薄餡多,煎得皮脆!而且一咬落去超多肉汁!必叫!叉燒一上枱,大到有啲唔好意思(●°u°●) 」好邪惡,脂肪同肉既分佈算平均,燒到好嫩,而且鎖緊肉汁,一咬落去係肉裡面都食到醬汁味!癲!最後炸蝦!好新鮮,即叫即炸,醬有真蛋碎,食落口有不同口感,脆卜卜外皮加爽口蝦再加有真蛋既醬!!而且炸粉唔厚
🍽 神虎拉麵(配蛋)
🍽 神虎餃子
🍽 伊比利豬叉燒
🍽 特製他他醬炸海蝦
神虎拉麵(配蛋)
神虎餃子
伊比利豬叉燒
特製他他醬炸海蝦
總括係我幾熱,Hangry去到8/10都係會食既拉麵店!一定要Mark係個你地既ramen list喔~
📍 G/F, Antung Building, 6-16 Tai Wong Street East, Wan Chai
#jcfoodgasm @kamitora_tokotsu
#神虎麵商店 #kamitoratokotsu