2023-07-14
一個半月之前同朋友約好咗去食英式下午茶,上網搵到呢間係淺水灣嘅露台餐廳。打電話去餐廳預約,去到知唔知佢哋預留咗一個角落嘅位置,有無敵大海景。呢個角落位置一間餐廳只有兩個,望住過海一路食下午茶真係好靚。下午茶每位買單$390 。整體感覺味道都唔錯。最低嗰層係咸點、有三文魚卷、有紅色好靚甜點嘅感覺嘅嗰個其實係鴨肝,煙肉青瓜都唔錯。中間嗰層呢,最好食嘅係芒果慕絲蛋糕,鬆軟嘅感覺好滋味!食到上面嗰層呢係新鮮生果整嘅甜杯,紅莓有啲酸,綠色嘅嗰個就係榛子醬包,啖啖榛子醬真心正!鬆餅係另上嘅,鬆餅有兩款,有提子同無提子🍇,佢嘅鬆餅都好食!至於飲品我就揀左蜜桃烏龍茶,茶味道香濃,有淡淡的蜜桃味!呢個鬆餅,佢俾太多cream同埋果醬,有啲浪費!開甜品都幾好食,係一個檸檬嘅雪糕!酸酸甜甜,有夏日嘅清新感覺!我哋入咗去中庭嗰度打卡!見到有人喺度擺pose!我哋有樣學樣,幾個玩攝影比賽
至於飲品我就揀左蜜桃烏龍茶,茶味道香濃,有淡淡的蜜桃味!
呢個鬆餅,佢俾太多cream同埋果醬,有啲浪費! 開 甜品都幾好食,係一個檸檬嘅雪糕!酸酸甜甜,有夏日嘅清新感覺!
我哋入咗去中庭嗰度打卡!
見到有人喺度擺pose!我哋有樣學樣,幾個玩攝影比賽