2016-02-09 2992 views
對jimmy 's kitchen 一向情有獨鐘, 喜歡空氣中瀰漫著一股西餐廳的romance 感覺同氛圍。侍應有禮且有經驗, 西裝筆挺,帥氣有型。叫左紐約牛扒, 齋睇呢個厚度,我就已經好滿足,我要medium-rare 所以肉吃起來的口感不會老,只係嫩得黎又有一種很紮實的口感,肉本身是優質上品, 原味肉汁被完全封鎖, 一路𡁻d汁一路出必出黎。另外點左碟炸豬手, 入口不膩,卻是香脆的。豬手用鹵水醃左幾日,再塗上蜜糖炸。因會豬手肥瘦均稱, 食落唔會成日肥膏亦唔會好似柴皮咁鞋烚烚。味道方面有豬肉的香羶味, 同埋少少黑椒味。咬過層鬆軟皮層就食到充滿骨膠原的骨肉, 惹味彈牙, 配上酸椰菜就一d都唔瀉。希望新一年橫財就手!

叫左紐約牛扒, 齋睇呢個厚度,我就已經好滿足,

希望新一年橫財就手!