2024-04-24 168 views
呢間小店收埋係紅磡弄巷入面, 店仔細細但係食物質素幾好! 之前食過lunch覺得抵食, 所以又過來encore!記得上次食過D魚生飯都唔錯,可惜最近有D病病地, 所以廢是食生冷野, 所以今次第一次試下D熱食先! 於是就叫左鹽燒鯖魚丼!丼飯配有前菜青瓜同麵豉湯, 麵豉湯係我見過最足料的麵豉湯, 每碗都有2隻蝦頭, 相信係用左大量的蝦黎煲! 另外仲有一隻蛤蜊 同少量海帶, 非常鮮味! 之後就上埋鯖魚同白飯, 白飯似係用日本珍珠米, 口感軟糯, 配有少量飯素, 非常好食~鯖魚都有相當的份量, 厚得黎燒得仲保留到肉汁, 完全無平時鯖魚的腥味! 肉質無平時的鯖魚咁乾柴, 非常有驚喜!埋單都係58蚊, 無收加一, 實在算係抵食了!

埋單都係58蚊, 無收加一, 實在算係抵食了!
2024-04-22