2023-12-24
天氣轉凍就諗起想食煲仔飯,朋友介紹咗「憶食尚」,話佢哋嘅臘味全自家製,用嘅米都好講究,咁就一於去試吓,一入到去已經眼前一亮,兩層嘅店舖裝修高雅又彩光度高,感覺已經好舒服,佢哋嘅茶亦都有好多選擇,小有地居然有玄米茶,一於試吓,意料之外地又香又好飲🤩試咗廣式臘味煲仔飯- 打開已經又香又吸引,入面有臘鴨,臘腸,臘肉,服務員非常貼心,會先幫我哋落芫茜、葱同豉油,攪好就比我哋食,佢哋嘅臘腸真係要讚,用咗黑毛豬豬肉同茅台酒製成,有肉香亦有酒香,食到咁上下,服務員仲會過嚟幫我哋整起啲飯焦,平時都鍾意食,不過確實好難鏟起,佢哋呢個服務真係好like,令人食得好滿足🥰黑松露雞煲- 呢個雞煲又係要讃,雞炒得嫩滑,再加上黑松露,高貴得嚟又惹味,真係要試乾貝柱上湯浸菜心- 菜心用最嫩嘅部份,上湯有元貝,蝦米,蒜片,鮮甜美味總括嚟講,呢間煲仔飯真心做得出色,連小菜都做得有水準,而且服務好,要食煲仔飯一定會再嚟👍🏻
試咗
廣式臘味煲仔飯
黑松露雞煲
乾貝柱上湯浸菜心
- 菜心用最嫩嘅部份,上湯有元貝,蝦米,蒜片,鮮甜美味