2018-03-31 387 views
經過早上辛勞既工作,友人約我到呢間位於中環既日本鋪頭,一齊試吓呢到既沾麵。中午時分,店外人頭湧湧,我同友人拎左張飛,望入鋪頭,入面得好少位置,估唔到等左10分鐘就入得。食日本野衛生真係好緊要,呢間餐廳既衛生一流,負責煮食既員工帶住手套,食都食得安心一d。而店員都講日文黎歡迎顧客,一入鋪頭就好似去左日本食野咁。我就叫左一個「雞沾麵」,$148一個,仲要加一,包左麵、湯和一個小食。麵質可以自己揀,我揀左超硬,所以食落好爽口。而湯底有濃濃既雞味,好似食咗一隻雞咁,好好食,令人一試難忘。可能係因為日本餐廳,呢度嘅員工好有禮貌,賓至如歸。身為中環返工嘅一份子,我一定會再食呢間沾麵!

雞沾麵

雞沾麵