2024-05-14 40 views
之前又去咗位於銅鑼灣嘅申子居酒屋食大餐😂🤰🏻入面環境真係好好,勁有地道入食居酒屋嘅感覺💁🏻‍♀️我哋兩個人叫咗好多嘢食😂依家就同大家重點推薦幾個必食菜式!👻🔻🤍申子海膽和牛燒依個真係嚟到申子必一定要order的‼️店員會喺你面前即席用用火槍灸燒和牛🔥和牛灸燒之後再淋上醬汁後包住日本飯同蛋🍳面層放上海膽同黑魚子,同埋店特製嘅醬油,口感同視覺上都好滿足🥳🤣🤣和牛入口柔嫩,食落去仲可以食到海膽既鮮甜,成個口感好豐富🤤 oishi~ 🙌🏻🔻❤️蓬鬆玉子呢款玉子燒同出面唔同‼️食落真係勁鬆軟,而且入面有大量嘅拉絲芝士,結合玉子勁邪惡超好味🤤上面仲有沙律醬、大阪燒醬同埋䓤,必食💯🔻🩵日式醬油炒飯一開始以為用醬油炒會偏鹹,但上台之後醬油味好香得來,食落又唔會過鹹,配料份量恰到好處,咁大碗飯我哋都可以食得晒就知有幾好味啦🥰🔻💜芝士年糕呢個真係要趁熱食👻食落去外脆內軟,入面啲芝士多到爆😂🔻另外我哋仲有試佢其他小食,例如炸豆腐同埋舞茸菇,全部都係好好味,大家有機會邊個銅鑼灣就去試吓啦😊
🤍申子海膽和牛燒
❤️蓬鬆玉子
🩵日式醬油炒飯
💜芝士年糕
呢個真係要趁熱食👻食落去外脆內軟,入面啲芝士多到爆😂