2023-08-23
九龍城除咗出名泰國菜,都好多美食同小店,自從屯馬綫開通我都幾鍾意係九龍城搵食😛今日就同朋友試吓呢間居酒屋🤤•ᴗ• 胡麻蕃茄沙律蕃茄很鮮甜🍅沙律菜好新鮮,配上胡麻醬,十分開胃🤤•ᴗ• 京蔥雞肉串🌟雞肉非常嫩滑彈牙🤤沾滿甜甜嘅燒汁,配上燒香嘅京蔥,美味可口🤤十分推薦🌟•ᴗ• 金菇牛肉卷🌟金針菇爽口多汁, 捲上燒得鹹香惹味嘅牛肉🐃配上特調惹味的照燒汁!金菇同牛肉吸收晒燒準嘅精華🤩好豐富而且口感好有層次•ᴗ• 極上黑豚腩脂肪同瘦肉相間,質感柔軟但口感十分豐富🐷•ᴗ• 富士蘋果煙肉卷🌟煙肉燒到兩面微焦🥓充滿鹹香🍏蘋果好清爽,中和咗煙肉嘅油膩,估唔到煙肉同蘋果會咁match!•ᴗ• 蟹膏玉子燒🌟超滑,微甜但無平時玉子壽司嗰陣甜🤤超香蛋香🍳🥚玉子夾住蟹膏,口感香軟細膩,入口綿密微甜,超級推薦🌟•ᴗ• 燒粟米好鮮甜🤤烤到脆脆地🌽又保留到水份,唔會dry•ᴗ• 黑松露大啡菇靚到好似鵝肝咁🤤大啡菇厚肉多汁,加埋香濃嘅黑松露醬好好味🥹•ᴗ• 清酒煮蜆清酒經過煮熱後味道更加香濃,配上新鮮嘅蜆真係絕配🤤蜆肉好飽滿鮮甜•ᴗ• 南蟹炸雞炸到外脆內軟,雞肉好嫩滑!•ᴗ• 烤秋葵好香濃牛油味🧈烤嘅秋葵唔會有滑滑牽絲嘅感
•ᴗ• 胡麻蕃茄沙律
蕃茄很鮮甜🍅沙律菜好新鮮,配上胡麻醬,十分開胃🤤
•ᴗ• 京蔥雞肉串🌟
•ᴗ• 金菇牛肉卷🌟
•ᴗ• 極上黑豚腩
脂肪同瘦肉相間,質感柔軟但口感十分豐富🐷
•ᴗ• 蟹膏玉子燒🌟
•ᴗ• 燒粟米
好鮮甜🤤烤到脆脆地🌽又保留到水份,唔會dry
•ᴗ• 黑松露大啡菇
靚到好似鵝肝咁🤤大啡菇厚肉多汁,加埋香濃嘅黑松露醬好好味🥹
•ᴗ• 清酒煮蜆
•ᴗ• 南蟹炸雞
炸到外脆內軟,雞肉好嫩滑!
•ᴗ• 烤秋葵
好香濃牛油味🧈烤嘅秋葵唔會有滑滑牽絲嘅感覺,口感清爽,牛油香中和咗秋葵嘅苦味
整體嚟講食物質素唔錯,價錢都合理,幾抵食💺小店座位唔多但都幾有feel🤤蟹膏玉子燒真係好好好好食,鍾意食玉子燒嘅朋友一定要嚟試下