2014-05-03 7116 views
越華會係我屋企人經常去食的一間餐廳, 大大話話都去了十年, 每次去都要等位今次又去食, 等位等了差不多廿分鐘, 終於有得坐 點菜時間: 大家無異議, 首先當然係招牌的避風塘炒蟹啦, 今次隻蟹差不多成斤重, 肉質實bon bon, 好好食呀! 隻鉗又勁大隻, 鉗肉痴到個殼實一實, 哇! 好新鮮! 金沙的味道係十分之好, 將隻蟹帶到更高享受層次!我仲專登叫碗白飯用來撈金沙食, 不過好食還好食, 辣到我條脷好痛呀 家姐就鍾意用金沙撈干炒牛河食, 一樣好味油鹽水煮蜆係另一必食的菜色, 這裡的蜆沙好少, 可能浸水浸得耐, 所以唔會食到牙痛, 蜆肉都好新鮮, 真係好正! 家姐就喜歡內裡的粉絲, 索哂胡椒湯底更開胃薑汁炒芥蘭很有鑊氣, 有傳統大排檔風味, 廚師有功力
避風塘炒蟹
巨型蟹鉗
油鹽水浸蜆
薑汁介蘭

今次又去食, 等位等了差不多廿分鐘, 終於有得坐
 金沙的味道係十分之好, 將隻蟹帶到更高享受層次!

家姐就鍾意用金沙撈干炒牛河食, 一樣好味

薑汁炒芥蘭很有鑊氣, 有傳統大排檔風味, 廚師有功力
2014-04-19
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
避風塘炒蟹
巨型蟹鉗