2024-10-05
呢間餐廳見網上宣傳有好多明星打卡,我今次去都有好多人排隊📸如果大家要去記得提前book位啦,依家網上book位仲有優惠添,大家可以透過Open Rice book位既話冰鎮鮑魚同花膠湯都可以有半價,今次我就試左個鮑魚真係好大隻又鮮甜,超抵食☺️🌟避風塘炒蟹 呢個菜真係必食,呢隻蟹超好大隻🦀我同媽媽今次叫左小辣,呢隻蟹係用左避風塘既烹煮方式,食落去好香口同有少少辣辣地既感覺,d肉都好多,好鮮甜,超惹味🌟冰鎮鮑魚我地今次叫左2隻試下,個鮑魚好大隻,食落去好鮮甜,冰完感覺比較彈牙又清爽,仲帶d酒香味,超好食🌟黃金皮蛋 個皮蛋係晶瑩剔透,上面仲有蔥花同咪薑既配搭🥚個皮蛋香味好重,加上薑既辣辣地,有幾種口感,媽媽話勁開胃🌟食神炒飯 一下望落去就見到成個炒翻被整成一條好大條既金魚🍛個飯入面有蝦仁🦐蛋,菜同蟹籽,炒到粒粒分明,食落去真係好香口,仲有成口都係蟹籽既爆香,又好有鍋氣🌟油渣炒福菜花呢個炒到好脆,加上用左豬油渣去炒🥙更加香,食落去甜甜地,送飯一流
🌟避風塘炒蟹
🌟冰鎮鮑魚