翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2024-10-02 3942 views
其實我是很愛吃海鮮的人通常出外旅遊都會找地方吃海鮮因為有點怕被騙 (特別是近海專門吃海鮮的餐廳)所以反而在香港比較少特意去吃這次朋友請客帶我們去尖沙咀亞士厘道的翠林辣蟹舫吃炒蟹地理位置非常方便在九龍公園步行過去也只需2-3分鐘一進門口就看到好多明星合影 (還上了大眾點評必吃榜2023)🔹️ 桂花糖生藥把爽口的生藥沾上桂花糖令生藥吃起來既有一點甜味 也有清香桂花味作為前菜很完美🔹️ 避風塘炒辣蟹用充滿特色的中國風紅色木架上菜很別緻又可以打卡因為我們不太能吃辣 餐廳幫我們用微辣來處理果然幾乎不辣呢 不吃辣的人可以放心吃餐廳用每日空運抵港的新鮮越南蟹原隻肉蟹很大隻 (蟹腳等部位都隱藏在炸蒜裡面)配合特別調配的蟹醬 再混合蒜蓉炒製非常惹味香口 蟹肉肉質飽滿肥美又鮮甜尤其是蟹鉗部位 咬下去一大啖肉沒想到在市區也能吃到這麼新鮮的蟹🔹️ 冰鎮鮑魚餐廳最近在做冰鎮鮑魚半價優惠 超划算附上大量冰令鮑魚保持在凍的狀態鮑魚肉已經切好 調味吃不出是甚麼但很好吃而且還有醃過的蘿蔔 一起吃很配🔹️ 食神炒飯以鯉魚造型上的炒飯 造型很可愛炒得很有鑊氣 飯粒粒分明配料有豆角、蝦、帶子粒、蛋等等再加上大量蟹籽讓口感更有層次聽說
其實我是很愛吃海鮮的人
通常出外旅遊都會找地方吃海鮮
因為有點怕被騙 (特別是近海專門吃海鮮的餐廳)
所以反而在香港比較少特意去吃
這次朋友請客帶我們去尖沙咀亞士厘道的翠林辣蟹舫吃炒蟹
地理位置非常方便
在九龍公園步行過去也只需2-3分鐘
一進門口就看到好多明星合影
(還上了大眾點評必吃榜2023)

🔹️ 桂花糖生藥

很別緻又可以打卡
因為我們不太能吃辣 餐廳幫我們用微辣來處理
果然幾乎不辣呢 不吃辣的人可以放心吃
餐廳用每日空運抵港的新鮮越南蟹
原隻肉蟹很大隻 (蟹腳等部位都隱藏在炸蒜裡面)
配合特別調配的蟹醬

而且還有醃過的蘿蔔 一起吃很配

🔹️ 食神炒飯

以鯉魚造型上的炒飯 造型很可愛
炒得很有鑊氣 飯粒粒分明
配料有豆角、蝦、帶子粒、蛋等等
再加上大量蟹籽讓口感更有層次
聽說這個食神炒飯是由曾客串電影《食神》的名廚戴龍師傅親自傳授的😳

🔹️油渣炒福菜花

而且店員說這裡還可以預先跟廚師溝通菜色呢

• 避風塘香辣蟹
  • 冰鎮鮑魚
6 day(s) ago 0 views
呢間餐廳門外貼滿不少名嘅照片早前睇電視「使徒行者3」都來取景拍攝馳名嘅原因係呢度除咗各式各樣嘅小炒仲主打多種不同口味嘅蟹餐廳推出半價特式炒蟹小菜性價比高又好味✨避風塘炒蟹海量嘅炒蒜 配上 約一斤二兩重嘅鮮蟹蟹肉鮮嫩.肉質飽滿✨黃金流沙蝦球蝦球口感香脆裡面蝦肉新鮮爽彈啖啖都充滿鹹蛋香味✨脆米黑醋骨啖啖肉嘅排骨加入黑醋.帶出微酸嘅醋香加入脆米令口感更豐富✨美極干蔥生焗鱔好鍾意食鱔.原條切片口感爽彈鍋內熱辣辣.炸炸聲加入干蔥味道好夾今餐三款小菜都有半價.超抵食又好味下次帶埋屋企人再嚟

呢間餐廳門外貼滿不少名嘅照片

下次帶埋屋企人再嚟

2025-01-06
Lunch
2025-01-06 0 views
呢間嘅避風塘炒蟹🦀真係食極都唔會厭實在太好味😋近期佢哋有好多菜式都做緊半價優惠好抵食呀❗️ ღ避風塘炒蟹 嚟到梗係第一時間叫佢嘅招牌菜 🦀辣度可以揀大中小🌶️蒜蓉炸至金黃色,每食一啖都帶有炸蒜,香脆惹味,蟹鉗大大隻,啖啖肉,肉質鮮美🤤ღ 黑椒牛仔粒 牛仔粒香噴噴好惹味!每一啖都充滿黑椒嘅香味口感軟嫩多汁ღ酸菜魚 用大斑魚,湯汁酸辣可口,嫩滑嘅魚片索曬湯汁後鹹香酸辣,味道豐富而濃郁ღ芥蘭炒牛肉 芥蘭新鮮翠綠,口感鮮嫩清脆,牛肉細嫩入味,讚💯ღ黃金流沙蝦球 蝦球炸得金黃脆身,蝦肉鮮嫩爽彈,加上鹹蛋黃,鹹香惹味
呢間嘅避風塘炒蟹🦀真係食極都唔會厭
實在太好味😋
近期佢哋有好多菜式都做緊半價優惠
好抵食呀❗️

ღ避風塘炒蟹
嚟到梗係第一時間叫佢嘅招牌菜 🦀
辣度可以揀大中小🌶️

ღ 黑椒牛仔粒
牛仔粒香噴噴好惹味!
每一啖都充滿黑椒嘅香味
口感軟嫩多汁

ღ酸菜魚

ღ芥蘭炒牛肉
芥蘭新鮮翠綠,口感鮮嫩清脆,牛肉細嫩入味,讚💯

ღ黃金流沙蝦球
蝦球炸得金黃脆身,蝦肉鮮嫩爽彈,加上鹹蛋黃,鹹香惹味

這間網紅蟹店鄰近TST MTR,之前大伙兒聚會已經去過,現在還有指定炒蟹及菜式半價優惠,每月更新不同優惠菜式,Festive Season人多聚會日子Walk-In也可能會撲空,非常旺丁旺場!Menu除了有招牌炒蟹外,還有不少中菜和海鮮選擇,海鮮控表示很滿足!鵝肝醬炒蟹 $688 > 半價 $344除了避風塘炒蟹,不嗜辣的可以選擇鵝肝醬炒蟹,少見也是第一次吃到,很有新意!炒蟹約一斤2兩,很足料!蟹肉雪白飽滿,鮮甜美味,單吃已非常滿足。拌碟的金菇只有配角,但非常重要,沾上惹味的鵝肝醬,與蟹肉一口吃,近乎完美!美極干蔥生焗鱔 $198 > 半價 $99小石鍋盛載,熱辣辣,滲滿陣陣干蔥香氣。鱔件肉厚,份量頗多,美極醬油清淡的調味帶出鱔油香和獨特的鱔味,味道平衡。話梅涼瓜 $68酸酸甜甜的話梅計滲透爽脆的涼瓜條,涼瓜的甘苦立即昇華,討人喜歡,停不了口,是一碟出色的前菜無誤!食神炒飯 $188賣相非常吸睛,一整條鯉魚形狀甚有霸氣,還有蟹籽作魚翅點綴,很有心思!粒粒分明的炒飯乾身、有鑊氣,蝦粒、豆角、蔥粒、蛋花等配料簡單而豐富,用上鴛鴦米增加口感。
鵝肝醬炒蟹 $688 > 半價 $344
美極干蔥生焗鱔 $198 > 半價 $99
話梅涼瓜
話梅涼瓜 $68
食神炒飯 $188
話梅涼瓜
2024-12-29 433 views
最近去咗位於尖沙咀嘅《翠林辣蟹舫》,一間網紅蟹店,提供多款特色炒蟹和人氣小炒,平日晚上都座無虛席餐廳最近推出優惠,指定炒蟹和菜式半價優惠,喜歡食蟹嘅朋友仔就不要錯過🙌🥢避風塘炒蟹 (原價$688,半價優惠$344)餐廳招牌菜之一,用紅木架奉上,賣相吸引!原隻炒蟹約重1斤2兩,相當有份量,每一口都是蟹肉,而且鮮甜美味,配上大量辣椒和蒜粒,滋味十足🥢黃金流沙蝦球 $48隻選用比一般蝦更爽口彈牙嘅虎蝦,再用炸粉和鹹蛋黃包裹,炸後外層脆卜卜,鹹蛋黃滲入蝦肉中,口味清新而不油膩🥢避風塘牛肋肉 (原價$288,半價優惠$144)牛肋肉蘸上辣椒粒和蒜粒等,炸後酥脆帶微辣,入口夠軟腍,蠻有創意的一道菜式🥢香辣土豆絲 (原價$98,半價優惠$49)集麻、香、酸、辣於一身,清脆爽口,香辣開胃,簡簡單單都好好味

🥢避風塘炒蟹 (原價$688,半價優惠$344)

🥢黃金流沙蝦球 $48隻

🥢避風塘牛肋肉 (原價$288,半價優惠$144)

🥢香辣土豆絲 (原價$98,半價優惠$49)

2024-12-25 400 views
冬天都唔一定要打邊爐,有時食吓辣蟹都正。喺尖沙咀有間食辣蟹幾出名嘅,最重要係個辣蟹整得好食、大份、仲可以打卡😂 - 翠林辣蟹坊。一般嚟講我哋食蟹,最怕係覺得蟹好貴,budget好難預。不過翠林辣蟹坊就有呢樣嘢好,佢而家做緊指定辣蟹菜式半價,而且大量嘅小菜亦都一齊做半價。特價咗之後大量嘅小菜都只係幾十蚊個 (優惠菜式每月更新),我都開始懶得睇價錢😂。避風塘炒蟹 原價$688 特價$344用紅木架奉上,非常得體。份量,一隻,重量,一斤二兩。勁?我唔識嗰啲幾多斤幾多両,我淨係知呢隻蟹搞到我哋食唔晒😂。除咗佢嘅蟹夠大隻,亦都因為佢有一大盤椒鹽做底。另外有樣嘢要讚,佢嘅蟹係”扑”好晒,唔使由頭用鉗慢慢搞。黃金流沙蝦球 $48/隻我哋叫咗兩隻。其實一隻已經非常大,要注意佢係已經拆晒殼,所以佢嘅鹹蛋黃味道係直接入到蝦球肉,而且唔使拆殼的確好方便。拍蝦者芥蘭 $88餐廳推介嘅菜式。老實講,我唔係好識解拍蝦點解,我當佢飛天芥蘭咁食。首先距上菜係非常熱辣辣,啲蝦膏蝦醬嘅味香到不得了。芥蘭都煮到好腍,好容易食。食神炒飯 $188外型好似一條錦鯉嘅炒飯。用上蟹籽、蝦仁、蜜糖豆,再用上兩種唔同嘅米造成。食落非常

避風塘炒蟹 原價$688 特價$344

黃金流沙蝦球 $48/隻

拍蝦者芥蘭 $88

食神炒飯 $188
外型好似一條錦鯉嘅炒飯。用上蟹籽、蝦仁、蜜糖豆,再用上兩種唔同嘅米造成。食落非常乾爽冇乜油,口感豐富味道足夠,最重要係夠飽肚😂。

餐廳嘅菜式喺上菜時都係熱辣辣,加上同樣熱辣辣嘅茶,喺冬天晚上咁樣食,其實唔差過打邊爐。難怪我哋食到七點幾出邊都開始排長龍,似乎訂定枱比較穩陣啲。
2024-12-22
  • 食神炒飯
  • 避風塘香辣蟹
  • 避風塘炒蟹
  • 黃金流沙蝦球
2024-12-22 377 views
尖沙咀食蟹既好地方🦀🌟鵝肝醬炒蟹蟹肉新鮮扎實 拆開蟹殼係啖啖肉而鵝肝醬帶咸香更提升蟹肉既鮮甜味🌟黃金流沙蝦球彈牙爽口既虎蝦再沾滿左鹹蛋黃加上自家製沙律醬更滋味🦐🌟避風塘牛肋肉🐮先將牛肋肉炸到好酥脆再加入炸到金黃色既蒜蓉同辣椒再炒牛肋肉充分吸收左蒜蓉和同辣椒香氣食落香口惹味👍🏻🌟香辣土豆絲🥔土豆絲清脆可口配上香氣撲鼻既辣椒簡單又好味而家仲有特別優惠 指定炒蟹同菜式會有半價而且每月都會更新菜式💯
尖沙咀食蟹既好地方🦀

簡單又好味

而家仲有特別優惠
指定炒蟹同菜式會有半價
而且每月都會更新菜式💯
就係睇咗12月12日蕭正楠介紹呢間食肆今日去咗幫襯點知食到一半想加嘢的時候侍應話廚房冧檔唔好再嗌嘢但係其有仲見陸續有食客入座咁既然冧檔又點再接order?以為用咁多明星效應,滿懷希望去食一餐晚飯,點知換來廚房冧檔,不能再叫嘢食,我都有同戴眼鏡的男侍應講唔會再有下次再幫襯事頭婆都知道發生呢件事,亦都沒有過來道歉,真係唔好相信名人效應。好有可能我哋唔係名人,亦都唔係明星尖沙咀地方嘅舖頭,竟然會搞到廚房冧檔,係一個大笑話
就係睇咗12月12日蕭正楠介紹呢間食肆

今日去咗幫襯

點知食到一半
想加嘢的時候
侍應話廚房冧檔
唔好再嗌嘢

但係其有仲見陸續有食客入座

咁既然冧檔又點再接order?
好有可能我哋唔係名人,亦都唔係明星
尖沙咀地方嘅舖頭,竟然會搞到廚房冧檔,係一個大笑話
Other Info. : 以為用咁多明星效應,滿懷希望去食一餐晚飯,點知換來廚房冧檔,不能再叫嘢食,我都有同戴眼鏡的男侍應講唔會再有下次再幫襯 事頭婆都知道發生呢件事,亦都沒有過來道歉,真係唔好相信名人效應。 好有可能我哋唔係名人,亦都唔係明星 尖沙咀地方嘅舖頭,竟然會搞到廚房冧檔,係一個大笑話
2024-12-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Anniversary
  • 幫襯到一肚氣 冇心情推啊
2024-12-13 875 views
本身超級鍾意意食蟹,朋友極力推介呢間餐廳,叫我一定要去同佢試食,今晚啱啱好要係尖沙咀做嘢,終於可以有機會去食啦!🥰避風塘炒蟹:焦香蒜蓉,脆而不糊,蒜香味與辣味、豉味結合,與螃蟹共烹,味道和諧,可口極致和丰富。蟹肉口感超彈牙鮮甜,美味絕不容錯過!仲要擺盆十分霸氣,勁揪,睇得又食得,贊👍黃金流沙蝦球:濃厚蛋香及鹹香讓人為之瘋狂🤤黃金蝦炸得脆 トト,一邊啜着鹹香的蛋黃 粒,一邊品嘗爽甜蝦肉, 仲係第一次食大半隻手掌size,真係豪華版本🤭避風塘牛肋肉:牛肉爽口,味濃,估唔到牛肉都可以避風塘做法,極有創意,仲出奇甘夾,好好味😋酸辣土豆絲:口感清脆、帶著辣香與醋酸的雙重風味! 吃一口絕對停不下手🥰依家仲有半價優惠,極抵食,仲要極好食,怪之得甘多明人幫襯,推介推介👍#多謝款待#多謝餐廳提供甘美味嘅一餐

#多謝款待#多謝餐廳提供甘美味嘅一餐
2024-12-10
$792 (Dinner)
  • 避風塘炒蟹
  • 黃金流沙蝦球
2024-12-12 1105 views
呢排有食神, 又去咗一間成日打算去食嘅餐廳,適逢其會11月份指定菜式5折優惠🤑🤑🤑,心動不如行動 💓💓💓 就去試吓啦~店位於尖沙咀亞士厘道樓上店,裝修以粵式酒樓為主調,加上中式裝飾點綴,帶有文化感,環境新淨舒服~ 😇😇😇招牌菜以炒蟹為招徠 🦀🦀🦀 有不同嘅煮法,有避風塘炒、胡椒炒、鵝肝炒……. etc. 一場嚟到都叫返一味試試味,據店長講蟹係用越南進口肉蟹 🦀,較本地蟹大隻同埋肉地厚d~ 平均每隻有斤幾重!👍👍👍除咗蟹之外,我哋仲食咗以下菜式 :1.)冷盤 :蒜泥白肉🍖🍖🍖 清清地嘅豬肉配上香蒜茸汁,幾香口😋😋😋2.)黑胡椒炒蟹 🦀🦀🦀 店長推介招牌避風塘炒蟹,不過我哋想試吓新口味,口道都幾好,淡淡胡椒香,加上少許甜嘅味道,同d蟹肉幾夾🤤🤤🤤 食落d蟹肉都幾多👍👍3.)酸菜大班魚(龍躉) 🐋🐋🐋 酸菜魚食得多,酸菜龍躉都係第一次食,呢味餸明顯冇清江魚咁滑,但魚肉味就更濃更香,間中轉下口味都👌4.)燒汁牛肋條 🥩🥩🥩 d牛肋條煮得啱啱好,又有肉味又夠林,配埋個特制燒汁😋😋 推介 ⭐️整體今餐係真材實料兼抵食嘅一餐 😋😋😇⭐️⭐️⭐️ 蟹&指定菜式有50% off 🤑🤑🤑⭐️⭐️⭐️ 店員服務好好,樂於

除咗蟹之外,我哋仲食咗以下菜式 :

整體今餐係真材實料兼抵食嘅一餐 😋😋😇

⭐️⭐️⭐️ 蟹&指定菜式有50% off 🤑🤑🤑
⭐️⭐️⭐️ 店員服務好好,樂於推介,有講有笑👍👍

• 黑白胡椒蟹
  • 燒汁牛肋條
2024-12-07 1593 views
今日專登嚟食佢哋嘅半價避風塘炒蟹同埋小菜。由$788減到$344,認真抵食,其他仲有26款小菜可以有半價添。避風塘炒蟹仲有黃金流沙、椒麻香辣、鵝肝醬、黑白胡椒唔同口味。佢哋仲有自己嘅魚缸,當然仲有新鮮海鮮食啦。佢哋嗰個黃金流沙蝦球的確幾好食,蝦球雪白又大嚿。另外佢哋嘅避風塘牛肋肉同埋韭菜花炒小魚都係唔可以錯過嘅菜式。牛肋肉炆到好腍之後再炸,加上避風塘嘅蒜夠晒惹味。韭菜花炒小魚啲小魚炸到卜卜脆非常香口,餸啤酒一流。

2024-12-02 1364 views
最近造訪了位於尖沙咀的知這間蟹舫,這裡的招牌菜式和熱鬧氣氛吸引了不少食客,亦有多位明星(包括my偶像謝霆鋒)曾光顧,所以令我對餐廳充滿期待~餐廳氣氛 :店內裝潢樸實,但氛圍非常親切。老闆在餐廳來回穿梭,熱情與客人互動,不時傳來和顧客的笑聲,讓人感覺像是來到熟人的家中聚會。整體氛圍輕鬆愉快,幾適合三五好友聚餐或家庭聚會。🥢菜單與優惠 :值得一提的是,部分菜式有五折折扣,性價比好高,連招牌炒蟹也有折扣。🦀避風塘炒蟹**(折後 $344.0) 作為餐廳的招牌菜,避風塘炒蟹果然沒有令我失望。蟹肉鮮甜,外殼好實淨,而且好大隻,伴隨著濃郁的蒜香和辣椒的微辛,讓人食指大動,這個價錢,性價比好高。🦐黃金流沙蝦球**($96) 蝦球外層炸得金黃酥脆,流沙醬濃郁順滑,搭配蝦肉的彈牙口感,風味層次豐富,個人好中意。🐟韭菜花炒小魚**(折後 $84.0) 這道家常炒菜簡單卻不失水準。韭菜花爽脆鮮嫩,小魚鹹香適中,兩者搭配得恰到好處,是一道清新又下飯的小炒,佐酒相信也很合適。🐟酸菜魚(大斑魚)**(折後 $144.0) 魚肉新鮮滑嫩,湯底酸香醇厚,帶有微微的辣度,調味開胃。酸菜的鹹酸恰到好處,為湯底

餐廳氣氛 :

🥢菜單與優惠 :

🦀避風塘炒蟹**(折後 $344.0)

🦐黃金流沙蝦球**($96)

🐟韭菜花炒小魚**(折後 $84.0)

🐟酸菜魚(大斑魚)**(折後 $144.0)
魚肉新鮮滑嫩,湯底酸香醇厚,帶有微微的辣度,調味開胃。酸菜的鹹酸恰到好處,為湯底增添了層次感,裡面還有一些清爽配料如木耳、萵筍和青瓜等。

**總評:4.5/5**

翠林辣蟹舫 (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖
2024-11-27 858 views
《抵食避風塘肉蟹😋》———————————————-#翠林辣蟹舫 🦀 -呢間中菜主打食蟹,十分吸引,人氣十足🤩 餐廳環境裝潢典雅,坐得都幾舒服😌-🦀 避風塘炒蟹中國風紅色木架上菜賣相當算別緻,打卡一流📸 餐廳用每日空運抵港嘅新鮮越南蟹,肉蟹勁大隻😝 佈滿炸蒜同辣椒,非常惹味香口,肉質肥美鮮甜😍-🐮 椒麻牛助條牛助條肉質好淋,我哋嗌咗微辣,香口得嚟又唔驚會辣親🌶️-🎣 酸菜魚選用咗大斑魚,啖啖肉,魚片肉質嫩滑肥美,重點係份量夠晒足料,好食又飽肚~-而家仲做緊超抵嘅限時優惠,五折就可以食到咁出色嘅菜式,性價比極高,一定要試💰-🍌 抵deal 指數:7/10
《抵食避風塘肉蟹😋》
———————————————-
#翠林辣蟹舫 🦀
🦀 避風塘炒蟹
🐮 椒麻牛助條
牛助條肉質好淋,我哋嗌咗微辣,香口得嚟又唔驚會辣親🌶️
🎣 酸菜魚
🍌 抵deal 指數:7/10
2024-11-18
Dinner
最近屋企人心血來潮想食蟹,於是上網搵左呢間最近人氣高企,連好多明星都有幫襯過既翠林辣蟹舫。小菜大份,有獲氣,味道認真唔錯!而家仲做緊限時優惠,多款辣蟹小菜都有半價,真心抵食!🦀 鵝肝醬炒蟹蟹啖啖肉,有多款口味選擇,鵝肝既香味同蟹肉完美結合。食完蟹後,底層仲有炸過嘅饅頭片將的汁吸得淋漓盡致,邪惡又美味 🐟酸菜魚(大斑魚)用超過20斤嘅大魚起既肉,魚肉片厚身滑溜,酸菜嘅酸味岩岩好,唔會太濃搶去魚本身嘅鮮甜,我同屋企人都覺我呢個菜真係超正🥩 汁燒牛肋條牛肉味道濃郁,煮得非常入味,肉質軟腍,配埋微甜既汁餸飯幾唔錯🥒 醋香拍青瓜清爽開胃,青瓜脆口,醋香味濃,作為前菜一流,岩哂夏天食
🦀 鵝肝醬炒蟹

🐟酸菜魚(大斑魚)
🥩 汁燒牛肋條
🥒 醋香拍青瓜
清爽開胃,青瓜脆口,醋香味濃,作為前菜一流,岩哂夏天食
又到食蟹嘅季節,呢到炒蟹🦀真係可以話世一,一食難忘!❣️最近仲做緊半價,原價$688(1斤2兩蟹)而家$344食到,本來見咁抵無好大期望,點知一食難忘~!❣️老闆娘仲會親自招呼、好有誠意。btw除左蟹之外,好多款菜都半價!🦀避風塘炒蟹$344- 可以用好食到痴線黎形容,真心好高質!外面係避風塘炒香,好脆辣惹味,但入面肉質保留juicy超鮮甜,證明隻蟹係超級新鮮!鮮甜肉質加上外面辣口感,好過癮!- 蟹鉗超大啖啖肉,食過返唔到轉頭🐟龍躉炒滑蛋$144(半價!)- 大大份好抵食!老闆娘話用上新鮮龍躉,所以見到好多塊都有皮,唔怪得魚肉咁彈口。蛋就好多,層層香口✨冰鎮鮑魚$128/隻- 醬料好入味 ,鮑魚冰凍左更顯鮮甜,正!✨黃金豆腐$68- 炸得好香口,入面豆腐好滑已經bookmark左下次再去🦀🦀🦀

又到食蟹嘅季節,呢到炒蟹🦀真係可以話世一,一食難忘!

🦀避風塘炒蟹$344
避風塘炒蟹

- 蟹鉗超大啖啖肉,食過返唔到轉頭
避風塘炒蟹

🐟龍躉炒滑蛋$144(半價!)
龍躉炒滑蛋

✨冰鎮鮑魚$128/隻

- 醬料好入味 ,鮑魚冰凍左更顯鮮甜,正!

✨黃金豆腐$68

- 炸得好香口,入面豆腐好滑

已經bookmark左下次再去🦀🦀🦀

龍躉炒滑蛋