2021-11-21
好耐以前同朋友黎食過呢間南瀛水產,前幾日又掛住呢到個蟹味增甲羅燒,就又同佢黎呢到食dinner。🍱千島黃金海鮮卷 $128/9件呢款卷物好特別,係冇飯嘅,以蛋皮包住,入面有唔同嘅海鮮,配埋千島醬,幾開胃。🦀蟹味增甲羅燒 $78由好多蟹膏、蟹肉同埋鵪鶉蛋整成,店員會喺我地面前燒。蟹膏味好濃郁。🧀芝士魚蛋 $58都係店員會喺我地面前燒嘅,一份有四片,魚片入面有芝士餡,燒完好香,好食。🐥日式炸雞$68有四件,圓碌碌,外層脆卜卜,入面嘅雞肉都好嫩滑。可以加少少檸檬汁,都好夾。🧀一口芝士$68有五粒,咬落去係流心嘅芝士內餡。🐮香蒜牛舌$88牛舌好食!牛味好濃郁,又唔會太鹹,表面有好多炸蒜,食落會好惹味。🍲A5宮崎和牛壽喜鍋(二人前)$438呢個壽喜鍋嘅重點係有幾大片A5宮崎和牛,放入壽喜鍋入面,淥一淥,再點一點蛋汁,牛味重,油脂豐富,食落鮮甜滑嫩,好食。壽喜鍋入面仲有好多菜、豆腐、菇同埋芋絲,食完呢個會好飽。🍣三文魚刺身$78唔錯,食落幾新鮮。🍰綠茶千層蛋糕$68綠茶味濃,中間仲有紅豆夾心。蛋糕唔會太甜。
🍱千島黃金海鮮卷 $128/9件
🦀蟹味增甲羅燒 $78
🧀芝士魚蛋 $58
🐥日式炸雞$68
🧀一口芝士$68
有五粒,咬落去係流心嘅芝士內餡。
🐮香蒜牛舌$88
🍲A5宮崎和牛壽喜鍋(二人前)$438
🍣三文魚刺身$78
唔錯,食落幾新鮮。
🍰綠茶千層蛋糕$68
綠茶味濃,中間仲有紅豆夾心。蛋糕唔會太甜。