2022-06-26
今日係金鐘返學,返到一半已經覺得好攰好肚餓😢諗住食好少少,於是揀左呢度😐點知,中晒伏😡星期六lunch時間,爆場😳staff睇左一陣,搵到張枱比我搭枱👍咁我坐低無耐,staff就比左張紙我掃code落單~掃左餐牌一陣,食物選擇唔係好多🤦♀️但見有個🥚滑蛋三寶飯好似幾好咁,諗住冇死啦,應該係🐷叉燒、🦐蝦仁加唔知乜野~張相細細張,我又冇放大來睇,點知食物上枱後發現,幾大落差☹️等左一陣,萬眾期待嘅三寶飯 ($65)上枱了🎉🎉🎉上枱第一下,what?! 點解會係🐷午餐肉、🐮牛肉同🦐蝦仁😱咁算啦,我認知錯誤,ok fine🤷♀️點知食落去……🥬韭黃幾多😳蛋係幾滑嘅👍不過唔熱,暖嘅😨🦐蝦仁幾有咬口👍🐷餐肉都叫厚切😶但🦐蝦仁、🐷餐肉同🐮牛肉,凍嘅😑同埋餐肉口感好實☹️得D🍚飯係熱嘅🤷♀️成個飯咁就 $65👎因為價值 $65,所以我死死氣咁倒晒D豉油落飯度食晒佢😒不過D豉油甜甜地幾好食😂(我真係一路食一路同fd講早知唔食貴D,情願過隔離食米線😒)🍋熱檸茶 ($14)正正常常,冇乜特別~咁好啦,我再睇返menu,我都只可以睇到🐮牛肉同🦐蝦仁但我真係唔可以一眼就睇到個舊係餐肉😐餐廳會唔會考慮remark返三
諗住食好少少,於是揀左呢度😐
點知,中晒伏😡
星期六lunch時間,爆場😳
staff睇左一陣,搵到張枱比我搭枱👍
咁我坐低無耐,staff就比左張紙我掃code落單~ 掃左餐牌一陣,食物選擇唔係好多🤦♀️
但見有個🥚滑蛋三寶飯好似幾好咁,
諗住冇死啦,應該係🐷叉燒、🦐蝦仁加唔知乜野~
張相細細張,我又冇放大來睇,
點知食物上枱後發現,幾大落差☹️
等左一陣,萬眾期待嘅三寶飯 ($65)上枱了🎉🎉🎉
上枱第一下,what?!
點解會係🐷午餐肉、🐮牛肉同🦐蝦仁😱
咁算啦,我認知錯誤,ok fine🤷♀️
點知食落去……
🥬韭黃幾多😳
蛋係幾滑嘅👍
不過唔熱,暖嘅😨
🦐蝦仁幾有咬口👍
🐷餐肉都叫厚切😶
但🦐蝦仁、🐷餐肉同🐮牛肉,凍嘅😑
同埋餐肉口感好實☹️
得D🍚飯係熱嘅🤷♀️
成個飯咁就 $65👎
因為價值 $65,所以我死死氣咁倒晒D豉油落飯度食晒佢😒
不過D豉油甜甜地幾好食😂
🍋熱檸茶 ($14)
正正常常,冇乜特別~
但我真係唔可以一眼就睇到個舊係餐肉😐
餐廳會唔會考慮remark返三寶即係邊三寶呢🙄 最後埋單盛惠 $79
服務正正常常~
但 $79食個咁嘅飯,完全不能接受😠