2021-07-25 1364 views
白鮨以前位置係PP地庫既great 隔離,太耐無係金鐘搵食,連佢搬左舖位我都係最近先知,難得係金鐘lunch time 搵到間餐廳可以book位,午餐時間一位難求,時間就係金錢嘛特上壽司定食 $288每款定食都會跟麵豉湯,前菜、同漬物,前菜同漬物就係超市可以買到既貨色,無咩特別由廚師發辦既12件壽司,全部都夠新鮮,但12款壽司只有大拖拿比較高檔,其餘既都非常普通,仲有壽司飯既比例係比平時既細一半,可能d米好貴掛,食完12件係唔飽的特上刺身定食 $298由廚師發辦既12件刺身,都係一樣夠新鮮,海膽都幾鮮甜,但刺身定食配一碗熱既白飯,我都唔係好理解,雖然我知好多日本餐廳都係,但凍既刺身+熱白飯,刺身放飯面就變左暖既刺身,成件事真係好唔夾特上便當定上 $348有銀鱈魚西京燒、香煎鵝肝伴牛柳、蟹肉配大蝦天婦羅、和牛烏冬 & 3件雜錦特上壽司,睇menu就相當吸引,但真身就真係幾失望,全部都好的骰,各款味道其實都還不錯,但個3件”特上”壽司就係卑呢d貨色,失望再次湧現出來呢個價錢我覺得其他日本餐廳可以食到更好更有質素,唔會再有下次

特上壽司定食 $288

特上刺身定食 $298