2020-07-04
🇭🇰大戶屋·呢間我好耐無食過啦 因為太古個間長期都超多人 難得個日我地比較夜食晚餐 見佢無人排隊就決定重新回味下佢☺️☺️·燒魚拼盤 (三文魚 油甘魚鮫 銀鱈魚) $180見到呢個拼盤好似好豐富咁就嗌左 不過我覺得佢相好似靚過真人 佢實務比較一粒粒咁🤔我自己就最中意佢個油甘魚鮫 油脂分布超好 食落超好味🤤個銀鱈魚魚質都唔錯既 但係我覺得佢個調味好似偏苦咁 唔夠甜🙊🙊最後個三文魚我男朋友就好中意啦 佢中意呢個部位既三文魚 我自己就覺得佢煎得有少少太熟 所以食落比較實咁🤔·迷你黑醋雞肉野菜 $44因為都夜啦 我地費事嗌2個主食就嗌左呢個迷你版既野菜 佢都幾好食 個汁真係調得好好味 而且佢D炸雞都幾熱辣辣 而且好嫩🤤不過佢個份量就有D少 雞都幾多件既 反而係D蔬菜每款得1-2舊 唔係好夠喉😏😏·#rbyeat#rby日本菜#rby太古 #rby銅鑼灣 #rby中環 #rby荃灣 #rby荔枝角·📍太古康山道2號AEON超級巿場地下G07號舖📍銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心2期Midtown 5樓📍中環皇后大道中139號The L. Place 10樓📍荃灣楊屋道1號荃新天地一期1樓118號舖📍
燒魚拼盤 (三文魚 油甘魚鮫 銀鱈魚) $180
迷你黑醋雞肉野菜 $44