2021-04-12
💛Instagram💛eatoreator今次試呢間居酒屋性價比非常高!主打沖繩料理佢嘅價位喺香港普遍日本餐廳絕對唔會有咁高質的味道!日本師傅操刀果然唔同啲 (((o(*゚▽゚*)o)))出緊post嘅時候已經想再食...建議大家打定電話訂位 位置有限 好野實多人食㗎!!➊ Octopus Wasabi $38 八爪魚好新鮮 Wasabi份量都啱啱好 食落唔會攻鼻➋ Okinawa Mozuku Seaweed in Vinegar $38 Seaweed食落口感好似水冷面 酸酸地好開胃! ➌ Suku Tofu $58 Okinawa嘅魚仔放喺豆腐上面 賣相好得意魚仔咸咸地 配埋一齊食幾特別 ➍ Assorted Daily Sashimi ♥ $388 呢道Sashimi我要用西!飛!利!嚟形容非常新鮮 件件厚切 刺身油脂飽滿 直頭好似喺日本食咁好味~(>_<~)疫情無得去旅行 去金城食嘢思鄉一流呢個價 eo話絕對超值! 一定要試! ➎ Grilled Augus Beef Tenderloin Don ♥ $138 牛丼嘅牛一啲都唔馬虎 肥而不膩牛肉汁令成個丼都充
今次試呢間居酒屋性價比非常高!
主打沖繩料理
佢嘅價位喺香港普遍日本餐廳絕對唔會有咁高質的味道!
日本師傅操刀果然唔同啲 (((o(*゚▽゚*)o)))
出緊post嘅時候已經想再食...
建議大家打定電話訂位 位置有限 好野實多人食㗎!!
➊ Octopus Wasabi $38
八爪魚好新鮮
Wasabi份量都啱啱好 食落唔會攻鼻
Seaweed食落口感好似水冷面 酸酸地好開胃!
➌ Suku Tofu $58
Okinawa嘅魚仔放喺豆腐上面 賣相好得意
魚仔咸咸地 配埋一齊食幾特別
呢道Sashimi我要用西!飛!利!嚟形容
非常新鮮 件件厚切 刺身油脂飽滿
直頭好似喺日本食咁好味~(>_<~)
疫情無得去旅行 去金城食嘢思鄉一流
呢個價 eo話絕對超值! 一定要試!
牛丼嘅牛一啲都唔馬虎 肥而不膩
牛肉汁令成個丼都充滿住濃郁嘅味道
唔會話食到後面唔夠汁得返白飯(最討厭!!)
直頭好似喺日本食咁🤓
➏ Grilled Atka Mackerel w/Rice $98
從未試過出街用$100蚊樓下既價錢食到咁厚身既燒魚
燒得啱啱好 直頭好比MH嘅烤魚G🤡