2024-06-06 166 views
呢間係尖沙咀嘅潮州餐廳真係可以encore! 通常潮州菜俾人個印象都好貴,但呢間性價比高之餘,食物質素都好好👍🏼魚翅撈飯:魚翅撈飯成日聽,但今次真係有得食,魚翅湯汁好濃郁,飽滿鮮美,真係有幾塊翅㗎,撈埋白飯食好正,一啖接一啖,仲有例湯飲$88去邊度搵咕嚕肉:呢度嘅午市都好抵食,只係加$30就有一個小菜,仲要有咕嚕肉揀。唔係講笑,呢度嘅咕嚕肉個外層係酥脆,入口即化,肉質軟嫩多汁,係我食過最好食!下次一定要叫大碟滷水拼盤:雖則係加30蚊嘅小菜份量,但食材應有盡有,有墨魚、豬腩肉、鵝片、紅腸,每樣都滷得好入味,尤其係墨魚好爽脆,鵝片都啖啖肉,出色!總括來說,呢間潮州餐廳除咗有出色嘅料理之外,服務態度都好好,而且環境夠大又乾淨環境佈置,會再嚟食其他嘢!

• 咕嚕肉