2024-07-15 1246 views
今日假期同老公去啟德Airside商場行街,呢個新商場都幾多野行,食店都好多選擇,最終揀左五匠六釜食晚餐。假日關係,全場爆滿,拎左飛後仲要逛陣商場,先有得食。環境企理乾淨,食物質素非常不錯,不過餐廳食客比較多,所以上菜比較慢,不過難得假期唔緊要,可以慢慢食,傾下閒計,過了一個愉快的週末原本打算叫鴨屎香檸檬茶解解渴,點知售罄了,下次有機會一定要試涼拌木耳 $48涼拌木耳爽口微辣,開胃涼菜地三鮮 $78炒薯、青椒、茄子三款都是我喜歡的蔬菜類,好入味辣子雞丁 $86辣子雞丁炒得好有鍋氣,個人覺得比較辣,鍾意食辣嘅人一定好鍾意家常豆腐 $78豆腐口感幼滑,帶點微辣,味道惹味,送飯一流白飯 $12

涼拌木耳 $48
涼拌木耳爽口微辣,開胃涼菜

地三鮮 $78
炒薯、青椒、茄子
三款都是我喜歡的蔬菜類,好入味

辣子雞丁 $86

家常豆腐 $78
豆腐口感幼滑,帶點微辣,味道惹味,送飯一流

白飯 $12

2024-07-13