2024-03-29 76 views
今日約左朋友去銅鑼灣行街,又無乜特别野想食,於是搭叮叮去左灣仔,行行下見到有間拉麵店唔錯就入去試下(´▽`).餐廳除左有拉麵外,仲有沾麵、冷撈麵同丼飯,亦有多款小食。我哋八點去到都爆場,花多眼亂樣樣都想食,最後揀左一個拉麵一個沾麵,同朋友share食咁就兩樣都試到🤓.芝麻手羽 $38雞翼炸到外皮香脆,雞肉嫩滑多汁.和風餃子🥟 $38餃子係冰花餃子!餃子有六件, 每件皮薄餡料多,面頭鋪上沙律醬、青蔥、木魚絲!連我唔食沙律都覺得呢個配搭好食.魚介豚骨沾麵 $98平時好少叫沾麵,因為食過幾間都偏咸,但呢碗又唔會太咸。麵條比較粗身有啲似烏冬,食落煙韌同好掛湯汁。沾麵湯味道濃郁,叉燒除左薄切外,仲有厚切叉燒,肉味濃郁.櫻花蝦味噌拉麵🍜 $88拉麵煮得岩岩好唔會過腍,有彈牙既口感。湯底好有蝦香味亦唔會太鹹。配料有薄切同厚切既叉燒,口感柔軟。配埋原隻流汁糖心蛋,滿足~

芝麻手羽 $38
雞翼炸到外皮香脆,雞肉嫩滑多汁

和風餃子🥟 $38

魚介豚骨沾麵 $98