2021-02-05
週末同朋友試試呢間Soho區嘅法國菜,門口細細唔係好起眼, 點知餐廳裡面好熱鬧幾有氣氛😛Lunch menu可以揀 2-course 或 3-course,我地就叫咗兩份 2-course,一份要前菜一份要甜品。-首先嚟嘅係熱辣辣嘅自家製法包🥖配牛油🧈,味道不過不失,冇咩驚喜,但份量搭救,相信如果配埋餐湯一齊食應該都會唔錯嘅~-前菜揀咗煙三文魚🐟 三文魚味道幾新鮮,份量都好多,就算兩個人share都冇問題,建議配法包一齊食都幾夾-Steak Frites 真係必試!非常推薦俾鍾意食牛扒嘅朋友🥩!牛扒點咗medium,對我來講熟度啱啱好。牛扒肉質柔軟,食落有濃郁嘅牛肉味道,就好似我喺法國食過嘅牛扒一樣味道,所以真係好驚喜😍 配菜有炒蛋同非常幼細嘅炸薯條🍟 幼到一啖食幾條都得😆 口感都唔錯,炸得好香口👍🏻 炒蛋其實都幾滑,但可惜牛扒真係太大份,炒蛋都食唔晒啦🙈-另外,朋友點咗一份煎魚扒,點知原來都有配埋幼薯條🍟 兩份薯條份量都超多,我哋都食唔晒😂 店員提醒話其實薯條可以轉做沙律,下次如果食唔晒咁多薯條就可以其中一份轉沙律啦🥗-甜品選擇咗chocolate mousse🍫,慕斯打得好輕盈,有
甜品選擇咗chocolate mousse🍫,慕斯打得好輕盈,有濃郁朱古力味,裡面仲有少少朱古力片加強口感,但份量好大杯,兩個人食都有d膩😂,整體唔錯👍🏻