2023-04-23 260 views
放工去左佐敦既日式燒肉店52’C Medium,以白色同淺木為主,好文青☘️ 呢度有兩層,地下係石燒,上層係網燒,我地揀左網燒😋 一人一個餐!點左🥩下腰西冷 + 封門柳 套餐以及🥓牛舌 + 五花腩 +雞肉 套餐! 套餐本身除左肉類,仲包左沙律、飯同湯🍱 .🥩下腰西冷 + 封門柳 150g下腰西冷夠juicy,肉味濃郁;封門柳夠厚身,肉質鬆軟,肉味濃,兩款牛都很不錯! 😋 特別喜歡燒肉汁,專點牛肉,更提升左牛肉的味道!.🥓牛舌 + 五花腩 +雞肉 250g牛舌好爽好好食,很推介! 五花腩烤過後好香,油香四溢! 本身附有柚子醋轉點豬肉,加左柚子醋之後更添風味! 而雞肉烤香後好好味,肉質嫩滑! .🥗中蔬菜籃裡面有生菜、粟米、菠蘿、車厘茄、彩椒同甜薯仔!.🍲餐湯及飯餐湯係羅宋湯,好足料好鮮甜! 特別係用左牛肉來熬煮,好濃郁好惹味! 而白飯有驚喜,係日本珍珠米! 粒粒分明既口感! 將燒肉汁倒落飯上,撈飯食一流!.🍨廿八味雪糕 及 薑味雪糕我地另外仲點左雪糕,哇廿八味雪糕真係第一次聽!! 呈上時仲附送左一粒陳皮梅,超創新!! 食落去真係廿八味但又唔會好苦,微甜加澀味,有少少似食緊雪糕版本既龜苓膏咁🤣
🥩下腰西冷 + 封門柳 150g
🥓牛舌 + 五花腩 +雞肉 250g
🥗中蔬菜籃
裡面有生菜、粟米、菠蘿、車厘茄、彩椒同甜薯仔!
🍲餐湯及飯
🍨廿八味雪糕 及 薑味雪糕
我地另外仲點左雪糕,哇廿八味雪糕真係第一次聽!! 呈上時仲附送左一粒陳皮梅,超創新!! 食落去真係廿八味但又唔會好苦,微甜加澀味,有少少似食緊雪糕版本既龜苓膏咁🤣 大家真係可以試下!! 而薑味雪糕有好濃郁既薑味,甜中帶辣,好特別! 呢兩款口味真係好適合食完燒肉後食,味蕾立即清新哂☘️

呢度完全無油煙味,超乾淨,而且本身燒肉既過程無咩油咁,塊網燒左好耐都係好乾淨,食落去唔會油膩👍🏻 見到門口個牌寫住4月做緊「復活」網燒限定的優惠,星期一至五2-6PM網燒套餐同網燒追加肉類都可享半價優惠!! 本身佢地既套餐性價比高,唔貴,再有埋呢個優惠仲抵

2023-04-18
Type of Meal