2021-10-12 1322 views
之前生日去咗1881 The Steak Room食晚飯,餐廳前身係位於洲際酒店,依家洲際裝修,就係1881營業。新環境不用多說,舒適淡雅,具歷史價值。我地叫左兩個set dinner。食物味道真的不錯👍🏻牛肉他他🐮以牛骨盛載,賣相特別,牛肉新鮮有咬口配上微酸醬汁,加蝦片的食法估唔到會咁夾,而且非常開胃😋蟹餅🦀外層脆口,內裡充滿蟹肉,都幾好食,不過牛肉他他就比較優勝👍🏻個人覺得龍蝦湯係成日都會中伏,暫時飲過嘅龍蝦湯Capeice係最好飲,呢間嘅龍蝦湯🥘味道都不錯,不會太鹹亦不會太假。至於洋蔥湯🧅我哋其實就唔太識欣賞,覺得好似飲豉油咁😂Main course揀咗牛柳🐮同龍蝦🦞牛柳封邊做得幾好,鎖住肉汁又能保持口感細嫩👍🏻波士頓龍蝦size一定有番咁上下,鮮甜彈牙😋侍應服務態度亦都好好,好nice好有親和力,而且每道菜都介紹得好詳細~-#thesteakroom #1881 #tst #尖沙咀美食

我地叫左兩個set dinner。食物味道真的不錯👍🏻

至於洋蔥湯🧅我哋其實就唔太識欣賞,覺得好似飲豉油咁😂

Main course揀咗牛柳🐮同龍蝦🦞